Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Badia del Vallès 2017

Cartell de la Festa de Llengua Materna 2017El dimarts 21 de febrer de 2017, Badia del Vallès celebrarà per vuitè any consecutiu el Dia Internacional de la Llengua Materna.

La celebració d'aquesta diada té el seu origen a Bangla Desh i se celebra des de 1953 per commemorar la mort d'uns estudiants en unes manifestacions pel reconeixement oficial de la seva llengua, el bengalí.

El 1999, la UNESCO va aprovar la demanda de Bangla Desh de convertir aquesta festa en un dia de reconeixement internacional i des de llavors, se celebra arreu del món amb l'objectiu de promoure la diversitat lingüística i reconèixer la llengua com un factor d'identitat cultural.

A la Biblioteca Vicente Aleixandre de Badia, a partir de les 17.30 h, hi ha previstes activitats infantils sobre les llengües (taller de cal·ligrafia bengalí, taller de pintura i altres propostes). A les 18 h, hi haurà un taller gratuït per aprendre a ballar Bollywood, a càrrec dels professors del Centre Asana de Sabadell.

A les 19 h, a la sala polivalent de la biblioteca, hi haurà la xerrada-col·loqui amb Asha Miró, que ens parlarà de la seva novel·la Rastres de sàndal*, comentada als clubs de lectura de la població. El llibre ens parla del mestissatge i els camins d'anada i tornada que ens faran mirar amb nous ulls altres cultures i la nostra pròpia, a través de les diferents vivències dels protagonistes: dues nenes índies i un nen africà, que ens acosten al dolor de la separació familiar, a la pobresa, a l'explotació infantil, a l'adopció d'infants, al retrobament dels orígens i a la força de l'amor. *Hi haurà la possibilitat d'adquirir el llibre a la biblioteca.

Del 20 de febrer al 3 de març, es podrà visitar a la biblioteca, l'Aparador Cultural, dedicat enguany, a l’Índia. També durant aquests dies, hi haurà exposats al vestíbul, els treballs sobre les llengües i nacionalitats que conviuen a la nostra població, elaborats per l'alumnat de 3r d'ESO de l'INS Federica Montseny i per l'alumnat del Servei Local de Català, i l'Arbre de les llengües de Badia, confeccionat pels participants del projecte LECXIT.


Al web de Ràdio Badia, es podrà sentir el muntatge d’àudio Cançons d'infantesa, a càrrec de l'alumnat dels cursos de català per a persones adultes.

Més informació a:
https://www.facebook.com/bibliotecadebadia/?fref=ts
https://www.facebook.com/badiadelvalles
https://www.facebook.com/placomunitaribadia?fref=ts
https://www.facebook.com/federacioentitatsculturals?fref=ts

Publicat el 10.02.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^