Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Constitució del Consell dels Infants 2017-2018
Els membres del Consell dels Infants, amb l'alcaldessa i els regidors presents

En el marc de la Setmana dels Drets dels Infants, dilluns passat, i coincidint amb el Dia Internacional de la Convenció dels Drets dels Infants, va tenir lloc la constitució del segon Consell dels Infants. Concretament, es van cobrir les 7 places que deixaven lliures els consellers i les conselleres que cursen 1r d’ESO i han de deixar el seu càrrec.

L’acte va tenir lloc a la sala de plens i va comptar amb la presència, a més dels infants i les seves famílies, de l’alcaldessa de la ciutat, Eva Menor; els tinents d’alcaldessa Montserrat Jiménez, Josep Martínez i Ivan Sanz, i la regidora de BeC Pilar Paz. En la seva intervenció, l’alcaldessa va explicar la importància que el consistori dona a la participació infantil i va agrair a les conselleres i als consellers la seva dedicació. Seguidament, un grup de conselleres va fer una breu explicació de les actuacions que el Consell va dur a terme durant el curs 2016-2017. A continuació, es va donar pas al sorteig per determinar quins infants passarien a ser els nous membres d’aquest òrgan de participació. Per tancar l’acte, els antics membres del Consell van sortir al balcó de l’Ajuntament a llegir el manifest que havien redactat en una de les sessions de treball.

La mateixa tarda, hi va haver una cercavila, protagonitzada pels gegants de les escoles La Sardana i La Jota, amb el gegant Joan i la geganta Helena. Les AMPA de les dues escoles, juntament amb les gralleres de Badia del Vallès, van ser les encarregades de crear l’ambient festiu i animar la gent per dirigir-se a la plaça Major, on el grup de batucada Bruixes del Nord de Sabadell va oferir una actuació. La celebració de dilluns, dia dedicat al dret a la participació, es va tancar amb una xocolatada per a més de 200 persones, preparada per un grup de dones de l’entitat Can Sanfeliu.

Dilluns va ser un dia de festa, il·lusió i motivació per als nous consellers i les noves conselleres. A partir d’ara, el Consell dels Infants inicia un nou curs, amb nous reptes. Un nou curs en el qual els nens i les nenes de Badia se sentin ciutadania activa i pensin que ells també poden aportar idees per ajudar a construir una Badia adaptada a les seves necessitats i, en definitiva, una Badia millor per a tothom.

La Setmana dels Drets dels Infants va continuar ahir dimarts, dia dedicat al dret a la cultura. A la biblioteca, es van projectar curts sobre els drets dels infants. Mentrestant, el Casal de Joves acollia diferents tallers (teatre, ball, rap) i, el Pati de la Mainada, activitats d’experimentació musical per a infants de fins a 3 anys.

Avui dimecres, a partir de les 17.15 h, la plaça Major serà l’escenari de la Gimcana del Civisme. Cap a les 17.30 h, el mateix lloc acollirà la presentació de la Campanya de Civisme, a càrrec del Consell dels Infants. El dia d’avui està dedicat al dret dels infants a un entorn saludable.

Finalment, demà dijous, dia centrat en el dret al joc, el pavelló del Complex Esportiu i el pati de l’escola Las Seguidillas acolliran diferents jocs del món.

Per a més informació, podeu consultar el fullet amb les activitats.

FOTOS

El Consell dels Infants va llegir el manifest del Dia dels Drets dels Infants al balcó de l'Ajuntament  Xocolatada gentilesa de l'associació Can Sanfeliu

Publicat el 22.11.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^