Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L´alumnat de 6è de primària de l´escola La Jota aprèn consum responsable
els alumnes de 6è de primària de l'escola La Jota aprenen sobre consum responsable

El passat divendres 15 de desembre, va tenir lloc el taller “De l´escola al centre comercial”, acció promoguda des de l'Oficina Municipal del Consumidor, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i adreçada als alumnes de 6è del cicle superior de primària de l´escola La Jota. Els alumnes van escenificar accions quotidianes, en un centre comercial fictici,  per tal d´aprendre aspectes rellevants sobre consum responsable.

L´acció es va desenvolupar a través de dos tallers d´una hora cadascun, que tenien com a objectiu principal conscienciar els alumnes sobre els seus drets com a persones consumidores i fomentar els valors del consum responsable, mitjançant la seva participació activa.

A través de l´escenificació de diferents situacions en un centre comercial imaginari i guiats per dos monitors que dinamitzaven l´activitat, els alumnes es van organitzar en treball cooperatiu, per tractar els conceptes de diferenciació entre un producte i un servei. També es va aprofundir en els drets i obligacions de les persones consumidores i es va mostrar com actuar en el moment de formalitzar una reclamació. Alhora, també es van tractar qüestions dels Serveis Públics de Consum.
Els alumnes, organitzats en grups de 4 a 6 integrants, havien d´adoptar un rol determinat (venedor/comprador). En finalitzar l´escenificació, els alumnes ho van posar en comú i d´aquesta manera, van poder explicar i compartir la seva experiència en les diferents fases del taller.

Publicat el 09.02.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^