X
Telèfon directe Policia Local
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Celebració de la 9a edició del Dia Internacional de la Llengua Materna a Badia del Vallès
cartell Llengua materna 2018

El dimarts 20 de febrer, a partir de les 17.30 h, la Biblioteca Vicente Aleixandre de Badia del Vallès acollirà, un any més, la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna, iniciativa que es va celebrar per primer cop a Bangladesh l'any 1953 i reconeguda per la UNESCO. L´objectiu d´aquesta celebració arreu del món és fomentar el multilingüisme i promoure la defensa de totes les llengües i cultures.
 
Enguany, s´ha volgut donar especial protagonisme a la cultura del Marroc. És per això que durant la setmana del 19 al 23 de febrer, hi haurà actuacions encaminades a donar-la a conèixer, a més a més de les activitats sobre la diversitat lingüística que hi ha a Badia del Vallès.

Entre les activitats programades per al proper dimarts dia 20, destaquen, a les 17.30 h, a la Sala Infantil de la biblioteca, els tallers infantils de cal·ligrafia àrab, i de henna; a les 18.30 h, degustació de te i menjar marroquí, a càrrec de les mares marroquines del Casal dels Infants, i la projecció del vídeo 'Veus del món a Badia', on els alumnes de català del nivell bàsic 2 es presenten en la seva llengua materna. A les 19 h, l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, inaugurarà l´acte central de la celebració: la xerrada amb Najat El Hachmi, autora del llibre La filla estrangera, que han llegit l´alumnat dels cursos de català i els participants dels clubs de lectura de la població. Per a tots aquells que hi vulguin assistir, hi haurà servei de canguratge, de 18.30 h a 20.30 h.

Durant tota la setmana es faran activitats dedicades a les llengües que es parlen a Badia i a la diversitat cultural: el dilluns, l'alumnat de l'INS Federica Montseny entrevistarà l'alumnat de català del nivell bàsic; dimecres, hi haurà un cinefòrum sobre la pel·lícula Intocable, conduït pels joves del Casal de Joves; dijous, un contacontes del Marroc i divendres, un taller de manualitats. També  al blog de Ràdio Badia (http://radiobadia.blogspot.com), es podrà veure el bibliotràiler sobre el llibre de lectura fàcil, L'aigua del Rif, fet pels alumnes de català, en col·laboració amb el Punt Òmnia de Badia del Vallès.

Publicat el 13.02.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^