Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Ciutat dels Infants, un projecte per impulsar la ciutadania activa
Les visites a l'Ajuntament, part del programa Ciutat dels Infants
Les recents visites a l´Ajuntament dels escolars de les escoles Les Seguidilles i La Jota formen part del projecte Ciutat dels Infants, creat pel Servei d´Infància de l´Ajuntament per impulsar la infància cap a la ciutadania activa conscient dels seus drets. La intenció és la promoció de la cultura democràtica i dels processos participatius per aconseguir que els infants siguin protagonistes en la construcció del model de ciutat.

D´aquesta manera, es vol arribar a crear una ciutat dissenyada per a tothom, que tingui en compte les necessitats reals dels seus ciutadans. Els infants són el baròmetre per mesurar les necessitats i els drets de tothom, ja que una ciutat que respon a les seves necessitats infantils és una ciutat més adaptada a les necessitats de la resta de la població.

El projecte Ciutat dels Infants engloba diferents accions, com ara els tallers de participació a les escoles. Aquests tallers es composen de tres blocs que ocupen els respectius trimestres del curs escolar.

El bloc 1 tracta sobre els drets dels infants. S´expliquen quins són, en què consisteix la participació infantil i com poden participar activament. Coneixen el Consell dels Infants i com poden ser consellers o conselleres. Aquest bloc es va desenvolupar durant el primer trimestre del curs.

El bloc 2 està centrat en la situació i història de Badia del Vallès. Es recull l´opinió dels infants sobre aspectes a millorar i es donen a conèixer els equipaments i les institucions de Badia, entre elles l´Ajuntament. És dins d´aquest bloc que es fa la visita al consistori, amb sessions de treball prèvia i posterior. A la visita, els infants són rebuts per l´alcaldessa, Eva Menor, i el regidor d´Infància, Iván Sanz, que els expliquen com funciona l´Ajuntament i prenen nota de les propostes de millora.

El Bloc 3 és dedica al desenvolupament de les habilitats socials i tindrà lloc el 3r trimestre.

Les escoles que han visitat l´Ajuntament dins del projecte Ciutat dels Infants són Las Seguidillas (els grups de 3r i 4t) i La Jota (els grups de 4t).

Publicat el 13.03.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^