Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Presentació de l'ordenança de Convivència i Civisme, una eina per construir una Badia més cívica i inclusiva
Presentació de l'Ordenança de Convivència i Civisme
Representants dels grups polítics del consistori van presentar dimarts, a la Biblioteca Vicente Aleixandre, l'ordenança de Convivència i Civisme, una eina per regular la convivència i col·laborar en l'assoliment d'una Badia més cívica i inclusiva.

L'acte va estar presidit per l'alcaldessa, Eva Menor, que va explicar, que, amb aquest document, "volem oferir eines per al desenvolupament personal i social, per a la potenciació de la solidaritat, del compromís i de la responsabilitat de tots i totes amb la nostra comunitat".

El regidor Josep Martínez va agrair la voluntat de treball conjunt dels diferents grups polítics per arribar a un document que els pugui representar a tots. A continuació, va explicar alguns dels punts més destacats que apareixen a la normativa, com l'ordenació de terrasses i bars o la prohibició de l'estacionament de vehicles de pes superior a les 3,5 tones dins del centre urbà.

Els representants de la resta de grups polítics que han participat en l'elaboració de l'ordenança van intervenir per fer les seves valoracions. Així, Quim Duran, d'Alternativa d'Esquerres per Badia, es va preguntar sobre qui vetllarà pel compliment de les normes que apareixen en el document; José Pérez, de Badia en Comú, va reflexionar sobre la ciutat com a espai comú on desenvolupar la civilitat, i la regidora no adscrita, Elisabeth Ruiz, va destacar l'alt grau de consens aconseguit per tots els participants en l'elaboració d'aquesta ordenança.

A continuació es va obrir el torn de preguntes dels assistents, que es van preguntar com lluitar contra actituds incíviques, com la generació de brutícia als carrers, o comportaments incorrectes amb vehicles dins del municipi, i van expressar la necessitat d'incrementar el nombre d'efectius dedicats a assegurar el compliment de les normes.

El regidor Josep Martínez va respondre que la creació d'aquesta normativa és la base sobre la qual tothom ha de dur a terme accions per assegurar una millor convivència. També va explicar que el pressupost fixa els recursos de què disposa l'Ajuntament per a temes com la neteja o la seguretat.

L'alcaldessa va respondre als assistents explicant que cal diferenciar fets de percepcions. Així, va comentar que es pot tenir la percepció que es podria fer més, però els fets demostren que l'Ajuntament realitza molts procediments sancionadors per assegurar el manteniment de la convivència i el civisme.

Finalment, el regidor Josep Martínez va dir que "l'ordenança és la base, una eina sobre la qual crear una Badia millor".

Podeu consultar el redactat de l'ordenança en el PDF adjunt.

Ordenança de Convivència i Civisme

Ordenança de Convivència i Civisme

Fitxer: OOMCC_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 53
Mida: 615.82 kB

Publicat el 12.04.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^