Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia es beneficiarà de la reducció en el preu del transport públic gràcies a la seva integració en la zona 1
Badia es beneficiarà de la reducció en el preu del transport públic gràcies a la seva integració en la zona 1
Badia del Vallès és un dels municipis que s'integrarà a la zona tarifària 1 i es beneficiarà d'una important reducció en el preu dels títols de transport. Així, per als ciutadans de Badia, la T-10 reduirà el seu preu en un 50%. L'AMB preveu que aquest canvi serà efectiu l'1 de gener de 2019.

Badia serà doblement beneficiada en la seva integració, perquè se situarà a la zona 1-2, un fet que farà que els bitllets per anar als municipis de la zona 2 mantinguin el preu actual. És a dir, els habitants de Badia podran anar a Barcelona en transport públic per la meitat de preu i no hauran de pagar més per anar a Sabadell.

Reivindicació històrica

Aquesta decisió, que dóna resposta a una reivindicació històrica de Badia, l’ha aprovat el Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona el dimecres 16 d’octubre, en una sessió en què ha decidit l’ampliació del tribut metropolità als 18 municipis metropolitans de la segona corona tarifària, entre ells Badia.

Aquest tribut s’aplica dins de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i recapta els fons necessaris per facilitar aquestes reduccions en el preu del servei de transport, entre altres beneficis per als municipis que el paguen; entre ells, manteniment de jardins, espais públics, i plans d’ocupació.

En el cas de Badia, aquest tribut no s’aplicarà a la gran majoria de la població, ja que, pel valor cadastral de les llars, quedaran exemptes. Només als veïns que visquin en els edificis més moderns se’ls aplicarà, però encara queda per definir com es durà a terme. L’Ajuntament facilitarà aquesta informació de seguida que es conegui el seu procés d’implantació.

L'aprovació del Consell Metropolità és un pas previ per a la formalització de la integració tarifària dels municipis metropolitans de la segona corona en la primera, que l’AMB preveu sigui efectiva l’1 de gener de 2019.

L’entrada de Badia en la zona 1 aportarà més avantatges. Com tot el transport públic queda integrat en l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament té un interlocutor molt més proper a l’hora de programar i aplicar millores a la mobilitat. Així, representants de l’Ajuntament ja s’han reunit amb els seus homòlegs en aquest organisme per millorar les freqüències del transport amb destí Cerdanyola i UAB. Un altre exemple dels avantatges que comporta aquesta proximitat és l’acord que ha permès la recent instal·lació de les marquesines de les parades d’autobús al carrer dels Infants-carrer Porto, Av. de Burgos-carrer Bètica i av. Mediterrània, 22.

Publicat el 17.10.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^