Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El mercat de Badia del Vallès, cardioprotegit amb un desfibril·lador
Presentació del desfibril·lador al mercat de Badia
El mercat municipal de Badia del Vallès ja disposa d'un desfibril·lador portàtil de darrera generació gràcies a una iniciativa impulsada per la Fundació Barcelona Salut, l'Ajuntament de Badia del Vallès, la Diputació de Barcelona, i que compta amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa". El Mercat Municipal de Badia del Vallès comptabilitza un total de 173 parades, en una superfície total de 3.779 metres quadrats.

El desfibril·lador s'ha instal·lat a un lloc de màxima visibilitat i accessibilitat per tal de cardioprotegir tota l'àrea comercial i l'entorn del mercat. D'aquesta manera, Badia del Vallès es converteix en una de les primeres localitats de Catalunya amb el seu mercat dotat d'aquest dispositiu a l'abast de qualsevol persona davant d'una necessitat terapèutica.

El programa de cardioprotecció "Barcelona, territori cardioprotegit", que es va iniciar fa tres anys a la ciutat de Barcelona, compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, el SEM i diferents col·lectius professionals, entre ells el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l'Associació de Farmàcies de Barcelona. L'any passat la Fundació Barcelona Salut va signar un acord amb la Diputació de Barcelona per estendre la cardioprotecció a tots els mercats municipals de la província. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa".

Proximitat i accessibilitat, factors clau

A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d'una malaltia del cor. Aquestes malalties poden afectar tothom, tant homes com dones, i a qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. Les malalties del cor són la primera causa d'ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes. La mort sobtada causa cada any més de 3.000 morts a Catalunya, dinou vegades més que les produïdes per accident de circulació. El desfibril·lador automàtic és un dispositiu de fàcil utilització que només actua en cas de necessitat i que pot ser aplicat per qualsevol persona encara que no tingui coneixements sanitaris.

Aquesta iniciativa de salut pública ha estat principalment impulsada per la Fundació Barcelona Salut (FBS), entitat sense ànim de lucre, fundada per 25 reputats metges i investigadors (www.barcelonasalut.es). La fundació realitza diferents projectes en l'àmbit de la investigació i de la divulgació amb l'objectiu de promoure els hàbits de vida saludables i el coneixement més gran de la salut entre els ciutadans.

La presentació d'aquesta iniciativa va tenir lloc al Mercat Municipal de Badia del Vallès ahir, dia 4 de març a les 12.30 hores amb la presència de les primeres autoritats municipals de Badia del Vallès, encapçalades per l'alcaldessa, Eva Menor, el president de la Fundació Barcelona Salut, el doctor Josep Brugada, considerat una de les màximes autoritats mundials en mort sobtada, i representants de “la Caixa”.

Publicat el 05.04.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Badia t'espera Badia t'espera
×  
Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020 Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020
×  
Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi
×  
Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020 Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020
×  
Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès
×  
Missatge de l'alcaldessa sobre el coronavirus a Badia Missatge de l'alcaldessa sobre el coronavirus a Badia
×  
Mesures excepcionals de neteja a Badia del Vallès Mesures excepcionals de neteja a Badia del Vallès
×  
La Policia Local de Badia informa per megafonia sobre les limitacions pel coronavirus La Policia Local de Badia informa per megafonia sobre les limitacions pel coronavirus
×  
Declaracions de l'alcaldessa, Eva Menor, sobre el primer cas de coronavirus detectat Declaracions de l'alcaldessa, Eva Menor, sobre el primer cas de coronavirus detectat
×  
Missatge de l'alcaldessa, Eva Menor, sobre les mesures aplicades a Badia pel Coronavirus Missatge de l'alcaldessa, Eva Menor, sobre les mesures aplicades a Badia pel Coronavirus
^