Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Finalitzada la remodelació de l'aparcament públic de l'edifici Antonio Machado
El nou aparcament públic a la zona de l'edifici Antonio Machado
Aquest cap de setmana està prevista la reobertura de l'aparcament públic de l'edifici Antonio Machado, totalment remodelat i amb solucions constructives, com les juntes vegetals a les places d'aparcament, que, a banda de ser estèticament més agradables, milloren el drenatge de la zona i són més adequades per a les condicions climàtiques de Badia.

L'aparcament consta de 49 places senyalitzades, 38 en format de bateria i 11 en cordó, que ressegueixen els límits de la parcel·la. Al terra de totes les places es fa servir un sistema de paviment drenant, que consta de juntes vegetals entre els llambordins que filtren l'aigua de pluja de manera natural. Sota les places hi ha un sistema de drenatge.

Aquest sistema, a més de ser una solució més econòmica, més efectiva i que evita la instal·lació de reixes, soluciona els basals d'aigua que es produïen fins ara a la zona, ja que drena de manera més continuada i sense sobrecarregar el sistema de clavegueram. A més, els materials del terra de les places eviten el sobreescalfament que es produeix a l'estiu, a diferència de llocs on s'hagi fet servir materials de construcció més tradicionals.

El terra que no estigui destinat a places d'aparcament té un paviment amb acabat de formigó que impermeabilitza la zona i dirigeix l'aigua a les zones drenants. Aquest material també se sobreescalfa menys que l'asfalt.
Cal destacar que el projecte ha estat redactat íntegrament per tècnics municipals, no s'ha subcontractat el disseny a un despatx extern.

Les obres de remodelació de l'aparcament s'han programat durant els mesos d'estiu per interferir el menys possible amb les activitats i cursos que es duen a terme a l'edifici El Molí.

Publicat el 26.09.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^