Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Reunió amb el conseller de Territori de la Generalitat per a la millora dels edificis de Badia
Reunió de l'Ajuntament amb el conseller de Territori i Sostenibilitat.
Una delegació de l'Ajuntament de Badia, encapçalada per l'alcaldessa, Eva Menor, es va reunir dilluns amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, per tractar sobre les millores que cal realitzar al parc d'habitatge de Badia del Vallès, amb la retirada de l'amiant i la reactivació del Pla Director d'Obres Revisat com a eixos principals. Altres temes que es van posar en comú van ser la possibilitat de dur a terme plans d'ajuda per a millores de les llars des d'un punt de vista d'eficiència energètica i la posada en marxa d'un conveni per a la creació de l'Oficina Local d'Habitatge i Rehabilitació.

El conseller es va mostrar molt receptiu a les propostes de l'alcaldessa i va fer palesa la seva intenció de fer tot el que estigui en la seva mà per millorar les condicions dels habitatges i, sobretot, pel que fa a la presència d'amiant a les estructures dels edificis. També va comentar que, en l'àmbit d'acció política del Govern català, cercaria complicitats per solucionar els problemes pendents.

Reactivació del PDOR a Badia

A la reunió també es va tractar sobre la reactivació del Pla Director d'Obres Revisat, per a la substitució de les galeries d'amiant en els edificis lineals i d'estrella per balcons. Aquest pla, que s'havia aturat els darrers anys a causa de la crisi econòmica, facilitava que la Generalitat es fes càrrec del 75% de les despeses per a aquestes obres. La seva reactivació permetrà continuar amb la retirada d'aquests elements d'amiant dels habitatges de Badia.

Conveni per a la creació de l'Oficina Local d'Habitatge i Rehabilitació

El conseller també es va comprometre a posar en marxa un nou conveni per a la creació de l'Oficina Local d'Habitatge i Rehabilitació. Aquesta oficina serà el punt específic per atendre la ciutadania en temes com el PDOR, les ITEs dels edificis i per a la retirada de l'amiant.

Un cop finalitzada la reunió, Eva Menor va declarar que "ha estat una trobada molt profitosa que obre importants possibilitats per a la solució de problemes que Badia arrossega des de fa massa temps". Segons l'alcaldessa de Badia, "aquesta reunió facilita la col·laboració entre diferents administracions, fonamental per posar solució a problemes com el de l'amiant i obre a Badia un gran nombre d'oportunitats de futur".

La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya aprova per unanimitat la resolució "Badia lliure d'amiant"

Tres dies després de la reunió amb el conseller, la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya va aprovar ahir per unanimitat la proposta de resolució "Badia lliure d'amiant".

Aquesta resolució va ser presentada el mes de febrer d'enguany pel diputat Pol Gibert i pel grup socialista de Badia del Vallès, un mes després que el diputat Gibert es reunís amb l'alcaldessa Eva Menor, que li va transmetre les necessitats de Badia en matèria de finançament, seguretat ciutadana, habitatge, i les propostes de futur per a la ciutat. En aquest enllaç es pot consultar la informació que es va publicar al web municipal quan va tenir lloc aquella reunió.

Ahir dimecres, la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la resolució que denúncia el problema de l'amiant a Badia i que “insta al Govern de la Generalitat a redefinir el PDOR en el sentit de finançar la retirada de l'amiant, en aquells casos que calgui”.

Aquesta resolució, i el fet que hagi estat aprovada per unanimitat dins de la Comissió de Territori del Parlament, reconeix públicament el problema per part de l'òrgan que exerceix la potestat legislativa, aprova els pressupostos i controla i impulsa l'acció política de govern.

L'alcaldessa de Badia, Eva Menor, ha volgut transmetre que "totes aquestes fites que estem aconseguint han estat possibles gràcies a la unitat d'acció de l'Associació de Veïns i de l'Ajuntament, a través de la Comissió de l'Amiant, i gràcies, sobretot, als contactes d'alt nivell que hem fet des del consistori amb altres administracions per conscienciar-los de la importància d'oferir ja solucions a les necessitats inajornables de la nostra ciutat".

Publicat el 03.10.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^