Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Digues la teva en el procés de participació ciutadana del PDU Metropolità, dimarts, 29 d'octubre, a Ca n'Altimira, a Cerdanyola del Vallès
Imatge de l'activitat
Cerdanyola del Vallès acollirà el dimarts 29 d'octubre a les 19.30 hores la jornada de participació ciutadana corresponent a l'àmbit del Vallès amb l'objectiu de donar veu a la ciutadania i ajudar a divulgar els continguts de l'avanç del Pla Director Urbanístic metropolità. La ciutadania de Badia del Vallès està convidada a aquesta sessió per contrastar, debatre i fer aportacions a les propostes del futur Pla director urbanístic.

Aquesta és la tercera sessió participativa després d'haver passat per Sant Feliu de Llobregat i el Prat de Llobregat. Les pròximes tindran lloc a Badalona i se'n faran un parell a Barcelona ciutat a finals d'aquesta tardor. Quan s'acabi el període d'informació pública del Pla, està prevista una sessió de retorn, en què es recolliran els resultats del procés de participació que han aportat cadascun dels agents.

Aquesta jornada participativa correspon a l'àmbit del Vallès:  Badia, Barberà, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Sant Cugat i la jornada es celebrarà a Cerdanyola del Vallès.

Per participar en el debat et pots inscriure a https://urbanisme.amb.cat/formulari-inscripcions

En paral·lel a les sessions presencials, s'han habilitat uns canals de participació en línia per fer les aportacions de forma telemàtica: un espai per a la recollida de suggeriments (https://urbanisme.amb.cat/participacio/suggeriments) i una enquesta (http://urbanisme.amb.cat/participacio/participa/en-linia).

Exposició “Metròpolis de ciutats”
A finals d'aquest mes i coincidint amb el procés participatiu de l'avanç del PDU Metropolità, obre les portes l'exposició “Metròpolis de ciutats” a Ca n'Altimira de Cerdanyola del Vallès, una mostra itinerant que pretén acostar el futur urbanisme metropolità a la ciutadania d'una manera fàcil, didàctica i pedagògica. Aquesta mostra estarà oberta al públic durant gairebé dues setmanes.

L'exposició s'estructura en tres parts. La primera es materialitza en un audiovisual que mostra la realitat actual de l'àrea metropolitana de Barcelona i evidencia el canvi de paradigma metropolità, encaminat cap a un nou model de ciutat.

En el bloc central s'hi exposen els reptes urbanístics que es volen assolir des de diferents àmbits temàtics com són el metabolisme urbà, la infraestructura verda, la mobilitat sostenible, les àrees d'innovació i centralitat, les àrees especialitzades d'activitat econòmica i els teixits residencials. Aquests conceptes tècnics es mostren a partir d'un conjunt de sis cartografies interactives acompanyades de dibuixos explicatius que il·lustren les idees més rellevants. Es pot viatjar per la infraestructura verda a través d'unes ulleres de realitat virtual, construir maquetes participatives i emportar-se com a record algunes postals sobre els teixits residencials.

El visitant també podrà trobar-hi “el mur de directrius”: un panell interactiu amb diferents cubs mòbils que exemplifiquen les directrius urbanístiques plantejades en el procés de redacció del PDU, com ara la millora de la integració de les infraestructures o el reequilibri del teixit residencial a través de polítiques d'habitatge que ajudin a minimitzar les desigualtats socials.

La part final és una galeria virtual on s'exposen els projectes metropolitans realitzats en els darrers anys a diferents escales: la metropolitana, la supramunicipal i la local. Tots aquests projectes estan interrelacionats i són els que acaben conformant la metròpolis de ciutats.

Aquells ciutadans que vulguin aprofundir en els continguts de l'exposició, tenen l'oportunitat de sol·licitar visites guiades a través del correu electrònic contactepdu@amb.cat, de dilluns a divendres de 10h a 14h i de 16h a 20h.

Context
El període d'informació pública del PDU metropolità va començar oficialment el passat 26 de març del 2019, quan el Consell Metropolità va aprovar el document de l'Avanç d'aquest Pla director urbanístic. Aquest finalitzarà el pròxim 13 de desembre del 2019.

A banda de l'exposició  itinerant i el procés de participació ciutadana, també es produiran un seguit de debats amb diferents col·legis professionals.

Pots consultar més informació a http://urbanisme.amb.cat/home

Cartell de la jornada

Publicat el 25.10.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Manifest del 28-J Manifest del 28-J
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Destapa-ho Destapa-ho
×  
La importància de complir les normes durant la desescalada La importància de complir les normes durant la desescalada
×  
Recursos en l'àmbit laboral Recursos en l'àmbit laboral
×  
Badia t'espera Badia t'espera
×  
Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020 Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020
×  
Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi
×  
Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020 Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020
×  
Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès
^