Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La rehabilitació del parc d'habitatges de Badia centra l'entrevista a l'alcaldessa Eva Menor a Ràdio Sabadell
Un moment de l'entrevista a Ràdio Sabadell
L'alcaldessa de Badia, Eva Menor, ha estat entrevistada aquest matí en el programa “El Cafè de la Ràdio”, a Ràdio Sabadell. En l'espai, dirigit per la periodista Mireia Sans, ha tractat sobre el mapa de l'amiant de Badia, els projectes de rehabilitació del parc d'habitatges de la ciutat i altres temes relacionats amb la comarca com som l'aeroport de Sabadell i les demandes de construcció de l'hospital Ernest Lluch.

Eva Menor ha destacat la importància de l'estudi sobre l'amiant que s'ha realitzat a Badia per conèixer el risc real derivat de la presència d'aquests materials als habitatges de Badia. Segons ha dit, l'estudi permetrà “prioritzar les actuacions en funció de l'emissió de fibres d'amiant a l'aire”.  L'alcaldessa ha destacat que “estem davant un tema de salut pública” i que “volem convertir l'alarma social en un crit d'alerta perquè les institucions ens ajudin a millorar la qualitat de l'aire”.

L'alcaldessa ha indicat que “Habitatge té una responsabilitat moral i competencial d'ajudar als propietaris a poder tirar endavant aquesta rehabilitació”. En aquest sentit, ha explicat que “hem aconseguit un punt d'inflexió amb l'Agència d'Habitatge, ja que ara estan molt més disposats a plantejar un procés de rehabilitació integral del nostre municipi i tenim la complicitat del Consorci de l'Habitatge de l'Àrea Metropolitana de Barcelona”.

Pel que fa als recursos per dur a terme aquesta rehabilitació, ha indicat que “ha d'haver-hi corresponsabilitat dels propietaris, perquè aquesta rehabilitació redundarà en un increment de valor del parc d'habitatges, però ha de ser amb el suport del sector públic, amb subvencions i buscant vies de finançament perquè la ciutadania pugui pagar part de la rehabilitació en uns terminis que siguin sostenibles per a les seves economies”.

L'alcaldessa també s'ha referit a la necessitat de col·laboració entre els municipis de la comarca per millorar els serveis comuns, com són els serveis de Salut. En aquest sentit, ha defensat la implicació de Badia perquè la posada en marxa de l'hospital Ernest Lluch pot “descongestionar” el Parc Taulí, que és l'hospital que dóna servei a Badia del Vallès.

Respecte a l'aeroport de Sabadell, Eva Menor ha demanat el seu tancament o l'establiment de mesures per contrarestar els efectes negatius que té sobre Badia, “com poden ser recursos econòmics, creació de llocs de treball i opcions formatives per al nostre jovent”.

Finalment, pel que fa als plans del mandat, ha destacat que la prioritat del seu Govern és l'habitatge, perquè “és la palanca de canvi que necessita un municipi com Badia del Vallès per desenvolupar-se com a ciutat”. Eva Menor ha explicat que, “si intervenim en el parc d'habitatges, podem fer un pas més enllà per oferir Badia del Vallès com un municipi interessant per venir a viure”.

Reflexionant sobre els plans de futur de la ciutat, ha destacat la importància de la sostenibilitat de l'espai públic: “Estem planificant un desenvolupament del nostre entorn, mirant quines intervencions podem fer en l'espai públic perquè sigui més sostenible des d'una perspectiva econòmica i mediambiental”. L'alcaldessa ha finalitzat la seva intervenció referint-se a la iniciativa “Imagina Badia” per planificar la Badia del 2030: “El creixement de Badia el tenim planificat, ara l'únic que hem d'aconseguir són els recursos per tirar endavant aquests projectes”.

Pots escoltar l'entrevista aquí.

Publicat el 02.12.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Manifest del 28-J Manifest del 28-J
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Destapa-ho Destapa-ho
×  
La importància de complir les normes durant la desescalada La importància de complir les normes durant la desescalada
×  
Recursos en l'àmbit laboral Recursos en l'àmbit laboral
×  
Badia t'espera Badia t'espera
×  
Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020 Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020
×  
Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi
×  
Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020 Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020
×  
Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès
^