Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Periódico informa dels resultats de les ITEs dels edificis de Badia i dels treballs per aconseguir la retirada de l'amiant
Galeries amb amiant
El diari El Periódico publica avui l'article “Alerta en Badia del Vallès pel deteriorament dels edificis”, que analitza l'estat del parc d'habitatges de Badia i els esforços que s'estan fent per a la retirada de l'amiant i per a realitzar les intervencions que les ITEs indiquen que cal fer.

La informació fa referència al despreniment del balcó de l'edifici de la Guàrdia Civil per la manca de manteniment d'aquell immoble. A continuació, analitza els resultats de les Inspeccions Tècniques que s'estan realitzant, ja que els edificis han complert els 45 anys a partir del qual és obligatori aquest estudi.

Patologies greus, per sota de la mitjana; patologies importants, per sobre

La notícia recull declaracions de l'arquitecte municipal, Daniel Serrano, que explica que, a Badia, les patologies greus estan per sota de la mitjana però que les importants estan per sobre”, un fet que cal solucionar en un termini d'entre 5 i 10 anys perquè no acabin convertint-se en greus.

A continuació explica els costos que representa per a les comunitats resoldre aquestes incidències i com l'Ajuntament està tractant el tema amb la Generalitat per aconseguir un crèdit de l'Institut Català de Finances per finançar a 15 anys les intervencions. El repte per a aquest mandat és la rehabilitació del parc d'habitatges de Badia.

Per aquest motiu, l'Ajuntament està duent a terme contactes amb totes les administracions per establir aliances que permetin dur a terme aquesta rehabilitació de la millor manera possible.

El text també tracta l'estudi per a l'elaboració del mapa de l'amiant de Badia per la iniciativa de la Comissió de l'Amiant de Badia, integrada per l'Associació de Veïns, tots els grups polítics i per veïns.

Complint el PDOR es retiraria un 80% de l'amiant de Badia

Respecte a la retirada de l'amiant, a la notícia s'incorporen les declaracions de l'alcaldessa, Eva Menor, que indica que la reactivació del PDOR resoldria una part molt important del problema de l'amiant: “Si es materialitza el PDOR i es compleix al 100%, suposaria la retirada del 80% de l'amiant de la ciutat”.

Finalment, l'article conclou que “l'Ajuntament porta temps treballant per desbloquejar la situació tot i que, ara per ara, encara s'espera un acord definitiu”.

Pots llegir la notícia d'El Periódico en aquest enllaç:

https://www.elperiodico.com/es/barcelona/20191216/badia-valles-deterioro-edificios-amianto-7768839

Publicat el 16.12.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Manifest del 28-J Manifest del 28-J
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Destapa-ho Destapa-ho
×  
La importància de complir les normes durant la desescalada La importància de complir les normes durant la desescalada
×  
Recursos en l'àmbit laboral Recursos en l'àmbit laboral
×  
Badia t'espera Badia t'espera
×  
Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020 Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020
×  
Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi
×  
Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020 Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020
×  
Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès
^