Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La I Llançadora d'Ocupació de Badia del Vallès arriba al seu equador amb les primeres insercions laborals
L'alcaldessa, durant la visita a la Llançadora d'Ocupació
L'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor; el regidor de l'Àrea de Promoció Social i Acompanyament Educatiu, Iván Sanz, i la coordinadora territorial de Llançadores en Fundación Santa María la Real, Sonia González, han visitat avui les persones que participen en la primera llançadora d'ús de la ciutat.

Hi ha 6 participants que ja han trobat treball en diferents sectors. Els 14 restants aprofitaran totes les activitats programades fins a la finalització del programa al març per a promocionar-se com a professionals, visitar empreses i aconseguir la seva inserció.

El repte és finalitzar aquest programa igualant o superant la mitjana del 60% d'inserció laboral que “Llançadores d'Ocupació” té en tot el país des de la seva posada en marxa en el 2013.

La I Llançadora d'Ocupació de Badia del Vallès va començar a funcionar el 23 d'octubre per a ajudar una vintena de persones en desocupació a reactivar la seva cerca de treball amb noves tècniques i eines d'orientació laboral concordes al mercat laboral actual: global i canviant, més tecnològic i digital.

Manuel López Pulpón és el tècnic de Fundación Santa María la Real que gestiona la llançadora. Durant la trobada ha explicat que durant aquests primers mesos han realitzat activitats de construcció d'equip, tallers d'autoconeixement i intel·ligència emocional per a aprendre a fer un pla de cerca de treball i enfocar el seu objectiu. A més, han dut a terme sessions d'orientació laboral per a actualitzar els seus currículums i assaig d'entrevistes i processos de selecció grupal perquè vagin guanyant confiança i seguretat.

Gairebé tres mesos després, fruit del treball en equip i de l'esforç individual dels propis participants, la primera llançadora de la ciutat celebra el seu equador amb bons resultats, ja que 6 integrants han trobat treball en diversos sectors: farmàcia, comerç, logística, recursos humans i residència geriàtrica.

Nova oportunitat
Aquestes persones que han trobat treball per compte d'altri, han abandonat ja la Llançadora d'Ocupació, que actualment està integrada per 11 homes i 3 dones, amb edats compreses entre els 26 i els 55 anys, diversos perfils formatius i professionals. “Són creatius i proactius, s'esforcen cada dia per a avançar en la seva cerca de treball, per a tenir una oportunitat per a demostrar el que valen”, ha explicat Manuel.

Treballen per projectes
Posteriorment, els participants han intervingut per a explicar com estan realitzant la seva cerca col·lectiva de treball, distribuint-se el treball en sis projectes. D'aquesta manera, els uns i els altres elaboren una gran base de dades amb els seus perfils professionals; busquen ofertes de treball i recursos per a ampliar formació; realitzen el mapa d'ocupabilitat; fan passos en comunicació per a aconseguir una major promoció i visibilitat en el mercat laboral; i organitzen esdeveniments.

“Amb aquesta cultura col·laborativa, un dels pilars del nostre programa, continuaran treballant fins a finals de març, millorant la seva prospecció laboral i entrenant les competències transversals que tant demanda el mercat actual. Acudiran millor preparats i amb una actitud proactiva a les visites a les empreses, que esperem que tinguin el seu resultat positiu en noves insercions”, ha agregat la Coordinadora Territorial de Llançadores, Sonia González, qui a més ha destacat la importància de la col·laboració públic-privada per a l'èxit d'aquestes iniciatives.

L'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, ha destacat que “aquest model no opta per la competició, sinó pel suport i la col·laboració mútues; crec que aquesta característica de la Llançadora és un dels seus actius més preuats, perquè crear espais on les persones ens donem suport i potenciem les nostres capacitats des d'una perspectiva eminentment pràctica és fonamental”.

Publicat el 15.01.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Manifest del 28-J Manifest del 28-J
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Destapa-ho Destapa-ho
×  
La importància de complir les normes durant la desescalada La importància de complir les normes durant la desescalada
×  
Recursos en l'àmbit laboral Recursos en l'àmbit laboral
×  
Badia t'espera Badia t'espera
×  
Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020 Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020
×  
Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi
×  
Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020 Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020
×  
Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès
^