Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'AMB presenta el tribut metropolità a Badia
Sessió informativa a Badia sobre el tribut metropolità
L'Àrea Metropolitana de Barcelona va realitzar una sessió informativa sobre el tribut metropolità, ahir a la tarda, a la Biblioteca Vicente Aleixandre, davant d'una sala plena a vessar. Entre els temes que es van tractar, es va subratllar que, a Badia, aquest tribut només s'aplica a les dues promocions de pisos més modernes (carrers Menorca, 2 i Oporto, 4), ja que la gran majoria de les llars de Badia estan exemptes en tenir un valor cadastral inferior als 45.389,47 euros, sempre que es tracti de l'habitatge habitual. El tribut també s'aplica a les persones que disposen d'una plaça d'aparcament a Badia.

A la presentació van participar el director de Serveis Generals de l'AMB, Antoni Novel; el coordinador de l'Oficina Tècnica de Gerència de l'AMB, Antoni Farrero; el primer tinent d'alcaldessa, Rafael Moya, i Xavier Estivill, dinamitzador de l'empresa Momentum.

Els representants de l'AMB van explicar a què es dedica el tribut metropolità, que finança les polítiques, actuacions i serveis necessaris per mantenir i millorar l'espai públic, els espais naturals, les infraestructures, el tractament de residus, les polítiques d'habitatge, la promoció de l'ocupació estable, la mobilitat i el transport públic.

No hi ha previsió de revisió cadastral
Preguntat per la possibilitat que canviessin les exempcions a Badia si es produïa una revisió cadastral, el primer tinent d'alcaldessa, Rafael Moya, va assegurar que el consistori no tenia la previsió que es fes aviat perquè el cadastre a Badia ja s'havia revisat recentment. Rafael Moya també va assegurar que la decisió política de l'Ajuntament era inequívoca en el sentit que Badia continuï formant part de la primera corona metropolitana perquè aquest estatus aporta molts avantatges a la gran majoria de la població de Badia, en els serveis que rep i en la reducció dels preus del transport públic.

A l'acte es va presentar un manifest contra el tribut metropolità, es va criticar la poca informació que l'AMB havia difós abans de l'aplicació del tribut, el fet que Badia no disposi d'un millor transport públic i que encara no es beneficiï de tarifes socials que sí que s'apliquen a altres municipis de la primera corona metropolitana.

Publicat el 11.02.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Manifest del 28-J Manifest del 28-J
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Destapa-ho Destapa-ho
×  
La importància de complir les normes durant la desescalada La importància de complir les normes durant la desescalada
×  
Recursos en l'àmbit laboral Recursos en l'àmbit laboral
×  
Badia t'espera Badia t'espera
×  
Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020 Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020
×  
Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi
×  
Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020 Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020
×  
Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès
^