Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Víctor Català: darrere les passes d'una escriptora pionera
Presentació, per part de la Teresa Reverter, de Trenquem el silenci.
La inauguració de l'exposició sobre Víctor Català (pseudònim de l'escriptora Caterina Albert) va evidenciar ahir que va ser una dona que va trencar motlles i que, per això, va patir la incomprensió d'una societat que no acceptava que les dones escrivissin, i més, tractant temes crus als seus contes i novel·les.

Un interessant documental, La Víctor, que fa servir la dramatúrgia, la interpretació de la actriu Míriam Iscla i el metallenguatge per mostrar les llums i les ombres de la persona Caterina Albert i del seu pseudònim literari, Víctor Català, va ser el punt de partida de la inauguració i va situar perfectament la importància de l'escriptora en un món literari que només pertanyia als homes i que no estava acostumat al seu atreviment a l'hora de tractar temes polèmics, com l'assassinat del propi fill, al conte La infanticida. El documental també explica l’èxit assolit amb la seva novel·la Solitud i com l'autora va voler canviar totalment de registre en la seva següent obra El film.

Pots veure el documental aquí.

×  
ARXIUS/2020/Noticies/La_Victor.evid La Víctor ARXIUS/2020/Noticies/La_Victor.evid La Víctor

A l'acte, organitzat per Trenquem el Silenci, va participar Teresa Reverter, d'aquest col·lectiu, que va defensar que es faci efectiu l'empoderament de les dones. Finalitzat el documental, va intervenir a l'acte la tècnica de Feminismes de l'Ajuntament, Núria Navales, que va presentar tots els actes que es faran a Badia durant el mes de març.

A la presentació van assistir, en representació de l'ajuntament, l'alcaldessa, Eva Menor, la tinent d'alcaldessa quarta, Encarna Rodrigo, i el tinent d'alcaldessa cinquè, Iván Sanz.

Publicat el 03.03.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^