Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Salut amplia les mesures organitzatives pels centres sanitaris arran de la pandèmia del coronavirus
Imatge del coronavirus
El director del Servei Català de Salut, Adrià Comella, ha anunciat noves mesures per reorganitzar el sistema sanitari amb l'objectiu d'atendre tota l'activitat urgent i important, fent-la compatible amb l'augment de casos de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

Comella ha demanat comprensió a la ciutadania ja que ha dit “ens trobem en una situació extraordinària que es pot allargar entre 8 i 10 setmanes” i ha fet una crida a la responsabilitat per tal d'intentar que el virus no s'expandeixi de forma excepcional: “Cada gest que fa cadascú de nosaltres treballa en contra de l'expansió d'aquest virus, i això és molt rellevant de cara a protegir el sistema sanitari”.

Ús responsable del 061
Adrià Comella també ha demanat a la població que faci un ús responsable del 061, que ha passat de rebre diàriament unes 5.000 trucades a unes 25.000. “El 061 s'ha de fer servir per consultes sanitàries d'un cert nivell d'importància, no per dubtes ni per qüestions menys rellevants ja que ja hi ha altres canals per obtenir informació, com el Canal Salut”, ha remarcat Comella. També ha subratllat que per qualsevol dubte la població pot trucar als seus centres d'atenció primària (CAP) i als CUAPS, on es reforçarà l'atenció telefònica; i ha deixat clar que per emergències greus i de risc vital, el telèfon recomanable és el 112.
Alhora, Comella ha explicat que estan previstos plans de contingències territorials per anar adaptant el sistema sanitari a les necessitats que poden esdevenir-se.

Ampliació de mesures organitzaves del centres sanitaris de Catalunya
Per la seva part, la directora de l'Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut (CatSalut), Xènia Acebes, ha explicat l'ampliació de mesures organitzatives dels centres sanitaris de Catalunya consensuades amb els responsables dels centres sanitaris per fer front a la pandèmia:

 • Limitar l'accés de visites als centres (hospitals, centres sociosanitaris i residències).
 • Sectoritzar circuits en l'accés a urgències.
 • Reforçar els sistemes d'atenció telefònica i no presencial.
 • Incrementar l'hospitalització a domicili, tenint en compte de no fer-la servir per activitat que pugui fer l'atenció domiciliària de primària.
 • Reprogramar a atenció telefònica les visites successives que siguin possible.
 • Desplegar mesures organitzatives que permetin garantir serveis essencials, des programació de proves, consultes i intervencions clínicament demorables.
 • Èmfasi en la restricció de visites als hospitals.
 • Reorganització d'equips assistencials (consultes, gabinets, quiròfans) que permetrà la reserva de professionals perquè, en cas necessari, puguin atendre activitat urgent
 • Allargar intervals dels plans terapèutics (medicació de crònics).
 • Augmentar el nombre d'envasos que es dispensen a les farmàcies (perquè el ciutadà hi hagi d'anar menys).
 • Circuits perquè la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria es pugui fer fora dels hospitals (al domicili o farmàcia).
 • Desenvolupament de plans de contingència territorials per reorganitzar fluxos.

Actualment, ja són 12 els laboratoris que treballen per fer les proves per descartar o confirmar els casos de coronavirus.

Pots consultar la informació original del Departament de Salut aquí.

Publicat el 14.03.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Ple Ordinari del 30 de setembre de 2020 Ple Ordinari del 30 de setembre de 2020
×  
Reobertura de l'ascensor del carrer Bètica Reobertura de l'ascensor del carrer Bètica
^