Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Imagina Badia aconsegueix l'accèssit del premi Catalunya Territori Enric Lluch 2020
Imagina Badia aconsegueix l'accèssit del premi Catalunya Territori Enric Lluch 2020
Imagina Badia, el Pla d'Acció Integral de Badia del Vallès, ha estat guardonat amb l'accèssit del prestigiós premi Catalunya Territori Enric Lluch 2020, que atorga biennalment la Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT). El jurat ha destacat la col·laboració amb la ciutadania de Badia en l'elaboració del pla per incloure la seva visió a les propostes.

En la fonamentació del premi, el jurat ha destacat “la capacitat integradora d’aproximacions diverses a la realitat complexa de Badia, tot combinant participació i codisseny per part dels seus habitants amb una mirada externa a partir del reconeixement de situacions aparentment similars en altres contextos i ciutats europees”.

El jurat també ha reconegut la qualitat formal d’Imagina Badia, l’elaboració curosa dels materials, i la seva gran voluntat comunicativa; però, molt especialment, “la redacció amb estratègies de codisseny i de cocreació per conformar una visió dels residents de Badia i per als residents de Badia”.

Diagnosi compartida

L’Ajuntament de Badia i els serveis d'Urbanisme de l'Àrea Metropolitana de Barcelona van elaborar el Pla en el marc de la xarxa sub>urban. Reinventing the fringe, del projecte europeu URBACT. En el disseny d’Imagina Badia van col·laborar un conjunt de persones molt heterogeni, format per tècnics de l'administració, veïns i representants de la societat i entitats locals, i també es va recollir les aportacions de la resta de ciutats de la xarxa europea.

Treball de dos anys

El procés d’elaboració va durar dos anys. En un primer moment, tots els participants van unir esforços per trobar un espai comú de discussió, en el qual tècnics i ciutadans poguessin compartir coneixements. A partir d'aquí, es va realitzar una diagnosi compartida i es van establir objectius, estratègies i accions integrals en els àmbits urbanístic, social, ambiental i econòmic, amb el propòsit de transformar Badia del Vallès en una ciutat més connectada, saludable i inclusiva, en un marc temporal de 30 anys. El projecte de Badia del Vallès es va desenvolupar en paral·lel i de manera coordinada amb la redacció de l'Avanç del Pla Director Urbanístic (PDU) Metropolità, i els resultats han servit per enriquir les propostes del PDU, tant pel que fa a metodologia com a contingut.

El pla d'acció integral (PAI) parteix dels reptes globals basats en les línies de treball principals de la xarxa URBACT, tant a escala local com europea. Concretament, proposa quatre línies estratègiques: millorar la connectivitat i la relació amb el territori, millorar l'estructura de mobilitat, intensificar i reprogramar l'espai públic i, finalment, reivindicar el patrimoni cultural i natural.

Totes les línies es van desplegar en un conjunt d'accions pensades per posar-se en marxa de manera progressiva i en funció de les oportunitats de cada moment, per tal de garantir la capacitat d'adaptació i facilitar la rectificació dels objectius marcats segons les necessitats.

Publicat el 14.05.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Badia t'espera Badia t'espera
×  
Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020 Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020
×  
Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi
×  
Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020 Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020
×  
Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès
×  
Missatge de l'alcaldessa sobre el coronavirus a Badia Missatge de l'alcaldessa sobre el coronavirus a Badia
×  
Mesures excepcionals de neteja a Badia del Vallès Mesures excepcionals de neteja a Badia del Vallès
×  
La Policia Local de Badia informa per megafonia sobre les limitacions pel coronavirus La Policia Local de Badia informa per megafonia sobre les limitacions pel coronavirus
×  
Declaracions de l'alcaldessa, Eva Menor, sobre el primer cas de coronavirus detectat Declaracions de l'alcaldessa, Eva Menor, sobre el primer cas de coronavirus detectat
×  
Missatge de l'alcaldessa, Eva Menor, sobre les mesures aplicades a Badia pel Coronavirus Missatge de l'alcaldessa, Eva Menor, sobre les mesures aplicades a Badia pel Coronavirus
^