Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament incrementa el personal dedicat al manteniment i neteja de jardins, dins del procés de retorn a la normalitat per la desescalada del confinament
L´Ajuntament incrementa el personal dedicat al manteniment i neteja de jardins, dins del procés de retorn a la normalitat per la desescalada del confinament
Avui, dilluns, 18 de maig, s'inicia la segona etapa de recuperació del servei del manteniment i neteja de jardins, amb la reincorporació del 50% de peons, i tot el personal amb categoria d'oficial i superior. Els treballadors amb categoria d'oficial i superior són qui estaven treballant les setmanes anteriors. La normalització definitiva del servei està prevista per a l'1 de juny.

Davant la propagació del coronavirus, l'Ajuntament va adoptar les mesures necessàries per mantenir els serveis públics municipals i alhora garantir la seguretat de les persones, amb el clar objectiu de reduir al màxim la circulació de persones per evitar contagis, en especial a les persones integrants de grups de risc.

Entre altres mesures es va disposar la suspensió dels contractes no considerats com a servei essencial, com el contracte de serveis de manteniment i neteja de jardins i espais lliures municipals, que realitza la Fundació Tallers de Catalunya.
 
Reincorporació en etapes
Les autoritats sanitàries van indicar que el desconfinament havia de ser progressiu i gradual per raons de prevenció sanitària i calia tenir en compte la vulnerabilitat enfront del COVID-19 que presenta el personal que presta aquest servei. D'acord amb aquests fets, l'aixecament de la suspensió d'aquest contracte està sent parcial, és a dir en etapes, en comptes de total.

Així doncs, les condicions del reinici parcial de la vigència del contracte, pel que fa a la dotació del personal i a les prestacions del servei, han quedat definides de la següent manera:

Etapa 1. Confinament parcial: Durant la primera quinzena de maig.
El servei de jardineria s'ha dut a terme exclusivament amb el personal adscrit al servei amb categories d'oficials o superiors. Fins a la setmana passada, hi havia 3 oficials; així doncs, s'havia incorporat el 27,27% del total de la plantilla (11 treballadors). En aquesta etapa s'ha prioritzat la posada a punt d'aquells parcs i espais verds més transitats per la ciutadania.

Etapa 2. Obertura parcial: A partir d'avui, 18 de maig i durant la segona quinzena de maig.
El servei de jardineria es durà a terme amb la incorporació del 50% de la plantilla amb categoria de peó, és a dir, amb 4 dels 8 peons actuals, a més de comptar amb la totalitat del personal adscrit amb categoria d'oficial o superior que van estar treballant durant l'etapa 1, per tal d'evitar la concentració de persones i per preveure mantenir efectius disponibles en el cas d'un eventual brot. Per tant, durant aquesta etapa el servei el prestarà el 63,63% del total de la plantilla (7 dels 11 treballadors totals).

En aquesta etapa ja es donarà servei de manteniment i neteja simultani a parcs i zones interblocs. Pel que fa a les zones d'interblocs es prioritzaran aquelles en les que ha d'actuar l'empresa de desratització.

Etapa 3. Obertura total: prevista a partir del dia 1 de juny.
El servei de jardineria es durà a terme amb el 100% de la plantilla, és a dir, amb els 3 oficials i els 8 peons que estan adscrits al contracte. Durant aquesta etapa, la prestació del servei de manteniment i neteja dels jardins i espais lliures municipals ja serà l'ordinària, comptant amb les dues brigades i segons les condicions establertes al contracte.

Aquesta etapa, que suposaria l'aixecament total de la suspensió de la vigència del contracte, restarà condicionada a l'evolució de la situació epidemiològica i a les instruccions i directrius de les autoritats competents.

Segons contracte, durant els mesos d'abril, maig i juny el servei es reforça amb una tercera brigada composta, com a mínim, d'un oficial i tres peons i es destina també al manteniment de jardins de blocs, desbrossada continuada i a la recollida de materials vegetals de rebuig i altres residus. Com aquest any no ha estat possible, la previsió és que també s'incorporin a partir del dia 1 de juny.

Publicat el 18.05.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Manifest dels drets dels Infants - Badia del Vallès 2020 Manifest dels drets dels Infants - Badia del Vallès 2020
×  
Ple Ordinari (28/10/20) Ple Ordinari (28/10/20)
×  
Ple Ordinari del 30 de setembre de 2020 Ple Ordinari del 30 de setembre de 2020
^