Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Creu Roja i l'Ajuntament han distribuït les tauletes digitals per a l'alumnat de famílies que no disposen d'aquests dispositius
Creu Roja i l'Ajuntament han distribuït les tauletes digitals per a l'alumnat de famílies que no disposen d'aquests dispositius
Creu Roja i l'Ajuntament de Badia del Vallès han lliurat aquest matí les 64 tauletes digitals per donar resposta a les necessitats d'aquelles famílies que no disposen d'aquests dispositius a les seves llars. L'Ajuntament de Badia del Vallès ha col·laborat amb el Departament d'Ensenyament i altres entitats que treballen al territori (Creu Roja i Aldees Infantils) en l'adquisició d'aquestes tauletes, després de l'informe realitzat per l'equip de Serveis Socials de l'Ajuntament.

Des del Servei d'Educació i Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament de Badia del Vallès, s'ha treballat de manera coordinada amb els centres educatius del municipi i amb Serveis Territorials d'Educació del Vallès Occidental, per tal de cobrir les necessitats dels infants i adolescents, pel que fa a l'adquisició de dispositius amb connexió, per garantir la igualtat i l'equitat de l'alumnat i disminuir l'escletxa digital.

Treball coordinat entre Creu Roja i Ajuntament
Aquestes necessitats es podran cobrir gràcies al treball coordinat entre Creu Roja i Ajuntament. De les 64 tauletes distribuïdes mitjançant l'acord, 24 són lliurades per Creu Roja a través d'una aportació de la Fundació Mars Wrigley. A més, Creu Roja desenvolupa un projecte educatiu per aquells infants i adolescents beneficiaris, a més de la feina que fan al municipi de forma regular durant tot l'any. Des de Creu Roja s'activen tots els recursos i oportunitats necessàries per a enriquir les competències educatives dels infants i adolescents de Badia del Vallès beneficiaris de l'ajuda.

L'objectiu és contribuir a l'increment de l'èxit escolar, mitjançant el desenvolupament de competències personals i socials, a més d'oferir un espai socioeducatiu dins d'un entorn telemàtic.

Situació agreujada pel coronavirus
Arran de la pandèmia del coronavirus, s'ha detectat un dèficit en els sistemes educatius, ja que s'ha dut a terme el tancament generalitzat dels centres educatius. El fet de no poder assistir de manera presencial a les aules ha afectat milers d'estudiants envers l'assoliment del currículum acadèmic corresponent. Per donar resposta al tancament de les institucions educatives, s'ha recomanat la utilització de plataformes virtuals amb l'objectiu de fer front a les tasques escolars.

Davant d'aquesta situació el Departament d'Educació va activar a partir del 21 de març el "Pla d'Acció: Centres Educatius en Línia", per garantir l'aprenentatge en línia de l'alumnat, i al mateix temps acompanyar al professorat i als centres en l'ús de les tecnologies digitals.

Aquesta iniciativa de Creu Roja i l'Ajuntament es posa en marxa per oferir eines d'aprenentatge en línia davant les circumstàncies extraordinàries que han provocat el tancament dels centres a causa del coronavirus a les famílies que no disposen d'aquests dispositius.

Publicat el 27.05.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^