Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Reunió amb la direcció del CAP per valorar l'evolució de la COVID-19 a Badia, que continua estable, i per planificar la tornada a l'escola
Reunió amb la direcció del CAP per valorar l´evolució de la COVID-19 a Badia, que continua estable, i per planificar la tornada a l´escola
L'evolució de la COVID-19 a Badia continua estable segons va indicar la directora del CAP de Badia del Vallès, Núria Puchol, en la reunió de coordinació amb l'Ajuntament que va tenir lloc ahir a la tarda per videoconferència.

A la reunió, presidida per l'alcaldessa, Eva Menor, amb representants de l'equip de Govern, personal tècnic de l'Ajuntament i la responsable del Centre d'Atenció Primària de Badia del Vallès, es van comentat les dades que publica la Generalitat de Catalunya, les quals indiquen que la incidència de la COVID-19 a Badia del Vallès és d'uns 130 casos per 100.000 habitants, una taxa de les més baixes de les poblacions metropolitanes en l'entorn de Badia, i que es manté “estable”, amb la detecció de casos a l'entorn familiar, fet que fa que sigui més fàcil el seu control i seguiment.

La directora del CAP de Badia va indicar que, de cara als mesos vinents, hi ha dos reptes principals que cal afrontar: la tornada a l'escola i com preparar els serveis de Salut de cara a la tardor.

L'inici del curs escolar
Pel que fa a la tornada a l'escola, l'Ajuntament, la direcció de Salut i de la comunitat educativa a Badia s'estan coordinant per disposar de canals de comunicació amb referents de cadascun dels centres i institucions, per actuar de manera coordinada i immediata en cas de qualsevol incidència. Per part del CAP hi haurà una infermera referent al CAP per coordinar escoles i una gestora COVID.
A la reunió també es va tractar la necessitat de disposar de contactes de  referència amb els diferents clubs i entitats que fan activitats presencials en espais comuns. L'Ajuntament està actualitzant la llista de contactes per facilitar aquesta tasca de coordinació amb les entitats i amb el CAP.

L'alcaldessa va explicar que s'ha programat una reunió del Consell d'Alcaldies amb els departaments d'Educació i Salut de la Generalitat, que està prevista per al dimecres vinent, 2 de setembre, per resoldre dubtes respecte al Pla d'Actuació per a Centres Educatius en el marc de la pandèmia, distribuït pel departament d'Educació.

Diferenciació dels circuits d'atenció al CAP
Respecte a com compatibilitzar les activitats pròpies del CAP amb l'atenció a les persones malaltes de COVID-19, la directora va explicar que estan dissenyant solucions de cara a la tardor per diferenciar encara més els circuits d'atenció i així seguir donant servei amb les màximes garanties de seguretat.

Complir amb les mesures de prevenció
Com que l'evolució de la COVID-19 pot ser canviant, cal seguir complint estrictament amb les mesures de prevenció. Per això és fonamental mantenir la distància de seguretat, fer ús de la mascareta, rentar-se sovint les mans, limitar la interacció social i no reunir-se més de 10 persones.

L'Ajuntament continuarà informant immediatament davant de qualsevol canvi en l'evolució de la pandèmia.

Publicat el 27.08.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^