Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Cinc escenaris per a l'estalvi fent servir les cobertes dels edificis de Badia
L´ambientòloga Susana Toboso, de L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), va presentar ahir, a la Biblioteca de Badia del Vallès, el seu estudi sobre la utilització de les cobertes dels edificis.
L'ambientòloga Susana Toboso, de L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), va presentar ahir, a la Biblioteca de Badia del Vallès, el seu estudi sobre la utilització de les cobertes dels edificis del municipi per implementar diversos sistemes com panells solars, agricultura, hivernacles i captació de l'aigua de pluja. L'exposició amb les diferents propostes es pot visitar fins al 13 de setembre. També fins a aquest dia la població de Badia pot votar quina és la proposta que prefereix.

La presentació va omplir ahir l'aforament de la sala d'actes de la Biblioteca i les persones assistents van mostrar el seu interès fent preguntes sobre els avantatges i implicacions de cada escenari de futur.

Durant la seva presentació, Susana Toboso va explicar que l'estudi, que ha fet durant un any i mig i que ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Badia i de l'Associació de Veïns, recull les valoracions de la ciutadania durant el primer procés participatiu, en què la gent va explicar els seus hàbits de consum i va triar la instal·lació solar com a opció preferent. És per aquest motiu que a les cinc propostes s'ofereixen plaques fotovoltaiques.

Estalvi per família de fins a 762 euros l'any
Com va indicar l'ambientòloga, les plaques solars poden fer estalviar fins a 762 euros per família i any en el rebut de la llum. A aquesta proposta se sumen, en les diferents opcions, la captació d'aigua de pluja; la implantació de cobertes verdes extensives, que millorarien l'aïllament dels edificis; horts i hivernacles. Totes les opcions mostren els indicadors ambientals, socials i econòmics en funció dels resultats de les diferents combinacions d'elements.

Les propostes són les següents:

Opció 1: Plaques fotovoltaiques + captació d'aigua de pluja
Opció 1: Plaques fotovoltaiques + captació d´aigua de pluja

Opció 2: Cobertes verdes extensives + plaques fotovoltaiques + captació d'aigua de pluja
Opció 2: Cobertes verdes extensives + plaques fotovoltaiques + captació d´aigua de pluja

Opció 3: Horts + plaques fotovoltaiques + captació d'aigua de pluja
Opció 3: Horts + plaques fotovoltaiques + captació d´aigua de pluja

Opció 4: Hivernacles + plaques fotovoltaiques + captació d'aigua de pluja
Opció 4: Hivernacles + plaques fotovoltaiques + captació d´aigua de pluja

Opció 5: Horts + hivernacles + cobertes verdes + plaques fotovoltaiques + captació d'aigua de pluja
Opció 5: Horts + hivernacles + cobertes verdes + plaques fotovoltaiques + captació d´aigua de pluja

Aquí pots veure el resum de les 5 opcions:
Resum de les 5 opcions

Tria la proposta que més t'agradi, fins al 13 de setembre
Pots votar la teva proposta fins al diumenge de la setmana vinent, 13 de setembre.
Es mantindrà l'exposició a la Biblioteca de Badia i podràs votar la opció que triïs, personalment, a la Biblioteca, o per internet, en aquest enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepoPptehmltBNNHRToShSGGCetksv31ssXcE2ub5AciqIkUQ/viewform

La realització d'estudis com aquest permeten conèixer les possibilitats de millora energètica dels edificis i les preferències de la ciutadania de cara a elaborar estratègies de futur que millorin la sostenibilitat de Badia del Vallès.

Publicat el 04.09.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^