Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
A partir de demà, i fins que s'instal·li un sistema automatitzat de control per l'apertura de les quatre portes, l'accés al Mercat tornarà a ser per la porta plaça de l'Ajuntament - Av. Via de la Plata
Mercat municipal de Badia del Vallès
Des de demà, dijous 1 d'octubre, l'accés al Mercat Municipal de Badia, tant d'entrada com de sortida, tornarà a ser únicament per la porta que dóna a la plaça de l'Ajuntament i que és la més propera a l'Av. Via de la Plata. Aquesta mesura obeeix a la necessitat de compaginar la comoditat de paradistes i de la població mentre s'assegura la salut de les persones. L'apertura d'aquesta porta és provisional, fins que s'instal·li un sistema automatitzat de control de l'accés de les quatre portes.

A partir de demà se suspèn l'apertura rotatòria de tres de les quatre portes que s'havia implantat seguint una petició dels paradistes i que ha suscitat queixes entre alguns paradistes.

La importància de controlar l'aforament

En el context actual de pandèmia per la COVID-19, el Mercat Municipal de Badia no pot operar amb les quatre portes obertes fins que no s'implanti un sistema automatitzat que compti les entrades i sortides a cada una de les portes per controlar en continu l'aforament total de la instal·lació. Per fer el control de manera manual, com s'està fent fins ara, només es pot garantir que es compleix l'aforament si les entrades i sortides es realitzen per la mateixa porta, per fer el seguiment en continu del nombre de persones que hi ha al recinte.

El Mercat Municipal de Badia no pot mantenir obertes les quatre portes al mateix temps sense un sistema de control automatitzat de l'aforament perquè, a diferència d'altres mercats i gràcies al bon posicionament del mercat de Badia, la instal·lació ha assolit diverses vegades el màxim d'aforament permès, fet que ha obligat a restringir l'accés. Si s'obrissin les quatre portes sense cap control, el mercat superaria l'aforament, sobretot en divendres i caps de setmana, i aquest és un fet que l'Ajuntament no pot permetre, ja que el mercat és un servei públic i la responsabilitat primera del consistori és garantir la seguretat de les persones.

Control automatitzat per poder obrir totes les portes

La mesura d'apertura d'una única porta és provisional, fins que no s'instal·li un sistema automatitzat que permeti el control en continu de l'aforament, amb els fluxos d'entrada i sortida. L'Ajuntament està estudiant les diferents possibilitats per instal·lar quan abans un sistema automatitzat que garanteixi la seguretat de les persones i el compliment de les limitacions fixades pel Procicat.

Des de l'Ajuntament es comprèn que aquestes limitacions poden generar incomoditats, però vol subratllar que la seva prioritat és garantir la seguretat de la població i que seguirà aplicant les mesures necessàries per fer-ho.

Publicat el 30.09.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^