Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia i 14 poblacions més del Vallès Occidental hauran d'aplicar noves mesures envers la COVID-19 a partir de dimecres
Panoràmica de Badia del Vallès
Badia del Vallès i 14 poblacions més del Vallès Occidental hauran d'aplicar, a partir de dimecres, noves mesures més estrictes per a la contenció de la COVID-19. El comitè tècnic del PROCICAT ha acordat proposar l'aplicació d'aquestes mesures i es preveu la seva aplicació a partir de dimecres, quan estiguin publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Les poblacions on s'hauran d'aplicar les noves mesures, a banda de Badia del Vallès, són Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Sant Quirze, Sentmenat, Terrassa i Viladecavalls.

Les mesures són les mateixes que s'han aplicat a Barcelona i a la corona metropolitana i a altres poblacions com Granollers, Canovelles i Les Franqueses.

Concretament, les mesures que es preveu aplicar a partir de dimecres són:

  • Reducció de l'aforament a bars i restaurants al 50%, dins i fora
  • Reducció de l'aforament al 50% als equipaments esportius i gimnasos i a activitats lúdiques i recreatives.
  • Reducció de l'aforament a cerimònies al 50%
  • Reducció de l'aforament a teatres i cinemes al 70%
  • Els aforaments comercials màxims seran els equivalents a 2,5 metres quadrats per persona.
  • Recomanar la reducció de la mobilitat personal.

Aquestes mesures es prenen perquè la incidència acumulada és alta i amb tendència a l'alça sostinguda en el temps, tant els darrers dies com en la previsió, si no es prenen mesures. La incidència acumulada és de 140 a la comarca; la taxa de transmissió és superior a 1 i la pressió assistencial incrementa en l'àmbit hospitalari.

Les mesures tenen en compte la mobilitat, la densitat i el continu urbà a més de la incidència epidemiològica per aplicar-les en poblacions amb incidències mitjanes com a mesura preventiva i de contenció.

Es preveu la seva publicació al DOGC de dimecres (matinada) i en vigor doncs a partir de dimecres.

A banda de les mesures de prevenció, com l'ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat i la higiene de mans, es destaca la necessitat de reduir al màxim l'activitat social per evitar que es continuï incrementant el nombre de contagis.

Publicat el 12.10.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^