Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Exposició "Adrià Gual, l'escenògraf de la modernitat" a Badia del Vallès

exposició adrià gualL'Institut del Teatre celebra durant aquest any 2013, el seu centenari. Entre les moltes i diverses activitats que se celebraran al llarg de l'any, ha produït una petita exposició itinerant sobre l'Adrià Gual per donar a conèixer la seva figura.

L'exposició es podrà visitar al vestíbul de l'Auditori Municipal durant tota aquesta setmana, de dimarts 19 març a divendres 22 del mateix mes, en horari de 18 a 20 hores i dissabte 23 de març, en horari de 20 a 23 hores, durant la representació de l'obra de teatre del Grup de Teatre TAL, dins de la IV Mostra de Teatre i Música de Badia del Vallès.

L'exposició està adreçada a tots els públics i presenta l'Adrià Gual en la seva faceta d'escenògraf amb un llenguatge planer i sobretot a través de la seva obra. L'Adrià Gual (1872-1943) fou escriptor, poeta, dramaturg, cineasta, director d'escena, escenògraf, pedagog, pintor, grafista i il·lustrador vinculat al Modernisme i al Simbolisme. És una de les figures centrals del traspàs del Modernisme al Noucentisme, un home que s'avançà al seu temps.

Fundador del Teatre Íntim (1898-1928), de l'Escola Catalana d'Art Dramàtic, més tard anomenada Institut del Teatre (1913), i, entre d'altres institucions culturals, de la productora cinematogràfica Barcinógrafo (1913).

Publicat el 19.03.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^