Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
T-metropolitana, la nova targeta sense contacte per a l'ús dels títols socials de transport de l'AMB
Imatge T-metropolitana

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) començarà a substituir, de manera progressiva i a partir del mes de maig, la targeta rosa reduïda, la gratuïta i el passi d'acompanyant per la T-Metropolitana, una nova targeta més moderna que funcionarà amb tecnologia sense contacte (contactless), igual que la T-mobilitat, i tindrà més avantatges que les targetes que s'han utilitzat fins ara.

La nova targeta és de color vermell que serà "més fàcil i ràpida" d'utilitzar per als usuaris, que es podran moure en transport públic pels 36 municipis de l'àrea metropolitana. Per a utilitzar aquesta targeta, les persones viatgeres només hauran d'acostar la T-Metropolitana a les pantalles dels lectors.

Mentre els usuaris actuals no rebin la nova targeta, podran fer servir el títol de sempre amb total tranquil·litat.

La T-Metropolitana és més resistent i, si s'espatlla, els usuaris poden demanar una de nova. No serà necessari renovar-la cada any i es podrà desactivar en cas de pèrdua o robatori.

Millora tecnològica

El nou suport de la T-mobilitat, PVC amb targeta xip contacless, o fins i tot possibilitat de dur-la integrada en el mòbil (prevista per a una segona fase) forma part d'una millora tecnològica que s'aplicarà a tots els títols integrats (T-usual, T-casual, T-dia, etc.).

Com aconseguir-la?

Al llarg dels mesos vinents, les persones usuàries que ja usaven algun dels títols socials de l'AMB rebran automàticament la T-metropolitana a casa. La nova targeta portarà incorporat el mateix títol social que els usuaris tenien concedit i podran utilitzar-la quan la rebin, perquè ja estarà activada. En cas que un mateix usuari tingui targeta rosa i passi d'acompanyant, rebrà dues targetes T-metropolitana, una per cada títol que tingui concedit.

Les persones que no siguin usuàries dels títols socials de l'AMB i vulguin sol·licitar-los hauran de recollir els impresos de sol·licitud en qualsevol dels 36 ajuntaments metropolitans o descarregar-los de la web tmetropolitana.amb.cat. Una vegada emplenats, hauran d'enviar-los per correu postal o mitjançant formulari web.

Més informació al web de l'AMB.

Cartell de la T-metropolitana

Publicat el 29.04.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^