Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Nou desfibril·lador a la façana de l'Ajuntament
El desfibril·lador instal·lat a la porta de l'Ajuntament

Divendres passat es va instal·lar, al costat de la porta principal de l’Ajuntament, un nou equip DEA (desfibril·lador extern automàtic). Es tracta del tercer equip d’accés públic, d’un total de cinc previstos, que hi ha repartits per la ciutat. Els altres dos són al poliesportiu de l’avinguda del Tibidabo (poliesportiu vell) i al Complex Esportiu (av. de la Via de la Plata). Aquests darrers desfibril·ladors, en estar ubicats a l’interior dels recintes, només són accessibles en horari d’obertura de les instal·lacions. Els dos restants, a falta de les darreres revisions i que s’instal·laran en breu, seran a l’edifici El Molí i en un dels cotxes patrulla de la Policia Local.

El personal de les àrees de l’Ajuntament on estan situats els DEA està format en l’ús d’aquests equips. De tota manera, qualsevol persona, en cas d’emergència, els pot utilitzar seguint les instruccions que el propi aparell va oferint.

Dels cinc aparells que hi haurà repartits per Badia del Vallès, dos són fruit del conveni amb l’empresa adjudicatària del transport sanitari a la comarca (Falck), que té una de les bases d’ambulàncies situades al nostre municipi; un altre dels equips pertany a COMAC (empresa encarregada de les activitats esportives) i els altres dos s’han adquirit gràcies a una subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona. Cada desfibril·lador porta un número de registre inscrit al Departament de Sanitat.

La instal·lació dels aparells desfibril·ladors d’ús públic ha estat impulsada per les regidories de Salut i Esports de l’Ajuntament, amb l’objectiu de convertir Badia del Vallès en una ciutat cardioprotegida. Cal recordar que, donat que salven vides, els equips DEA només s’han d’utilitzar en cas estrictament necessari. En cap cas s’han de manipular o utilitzar fora d’una situació d’emergència mèdica.

MÉS FOTOS

El desfibril·lador instal·lat a la porta de l'Ajuntament  Equip DEA del poliesportiu vell  Equip DEA situat a la recepció del Complex Esportiu

Publicat el 24.07.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^