Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'alcaldessa es reuneix amb el conseller de Drets Socials per traslladar les necessitats de Badia per millorar l'atenció a les persones grans del municipi, demanar la construcció d'una residència pública i millorar la gestió dels serveis socials
Reunió amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano
L'alcaldessa, Eva Menor, es va reunir dimecres amb el conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, per demanar una residència de gent gran per a Badia, més recursos per a l'atenció domiciliària i el repartiment més equitatiu del contracte programa.

El Departament de Drets Socials és l'administració competent per a la creació de residències públiques o concertades a les poblacions de Catalunya. El seu màxim responsable va respondre, en una reunió que va tenir lloc a la seu del Departament, que no tenen previst considerar de moment la petició de l'Ajuntament de Badia perquè la conselleria obrirà dues residències públiques noves pròximament al Vallès Occidental, ubicades a Sabadell Sud i a Terrassa, per atendre les necessitats de la comarca i, a més, està prevista la construcció d'una residència a Ripollet.

El conseller i l'alcaldessa van coincidir en la necessitat d'articular mesures d'autonomia a la mateixa llar perquè les persones grans del municipi puguin tenir recursos alternatius i redefinir el model de les residències públiques per centrar-les en la persona. L'alcaldessa va poder explicar al conseller el projecte d'habitatges adaptats que es vol posar en marxa en Badia del Vallès i va recavar ajuda per part del Departament.

Campuzano va explicar que la creació de residències no és el model que defensa el seu Departament, perquè la intenció és “dedicar els recursos disponibles perquè les persones puguin viure i ser ateses a la seva llar tot el temps possible”.

L'alcaldessa va manifestar la preocupació que moltes persones a Badia podrien quedar desateses si no es posen més recursos per la dependència i més recursos residencials per l'alt nivell d'envelliment de la població. A petició de l'Ajuntament, el conseller es va comprometre a fer arribar la informació del nombre de persones empadronades a Badia que han demanat plaça en una residència pública.

Petició de repartiment equitatiu dels recursos

Altres peticions que l'alcaldessa va transmetre ahir són que el Departament de Drets Socials incrementi els recursos dedicats a l'atenció domiciliària i que faci un repartiment més equitatiu del contracte programa, tenint en compte les especificitats de cada població. Eva Menor va raonar que, a l'hora de fer el repartiment, es tracta a totes les poblacions de la mateixa manera, ja que Drets Socials aporta recursos en funció dels diners que cada ajuntament hi dedica, però no té en consideració les especificitats de poblacions com Badia, que necessiten l'aportació de més recursos per les seves característiques socioeconòmiques i la manca de capacitat econòmica de l'Ajuntament.

El conseller va respondre que, tot i entendre el plantejament de manca d'equitat territorial, “és molt complicat aplicar aquests indicadors correctors i fer-ho de manera extensiva a tots els territoris”.

Des de l'Ajuntament faran arribar al Departament un document de treball amb els indicadors específics de Badia que es podrien tenir en compte a l'hora de fer el repartiment de recursos d'una manera més equitativa.

A la reunió també es va acordar que el conseller programarà una visita institucional a Badia. A la reunió d'ahir, a banda del conseller i l'alcaldessa, van participar el secretari d'Afers Socials i Famílies, Lluís Torrents, i el tinent d'alcaldessa de l’Àrea d'Acció Comunitària Inclusiva, Iván Sanz.

Publicat el 22.12.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^