Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ple municipal del mes de maig

Ajuntament de Badia del VallèsEl passat dia 25, va tenir lloc la sessió ordinària del Ple Municipal corresponent a aquest mes de maig.

Durant la sessió es van aprovar una sèrie de punts per unanimitat. El primer d'ells, la retirada de l'ordre de copagament confiscatori per a les persones amb discapacitat. Aquest acord, entre d'altres, insta la Generalitat a complir amb el mandat del Parlament i derogar amb caràcter d'urgència l'actual ordre, BSF/130/2014, per aprovar-ne una de nova que estableixi uns criteris més justos de valoració de la capacitat econòmica de les persones beneficiàries de les prestacions de serveis no gratuïtes. L'acord també demana al Govern de l'Estat que acompleixi amb el finançament que la Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència (LAPAD) estableix per al seu correcte desenvolupament.

També per unanimitat, es va aprovar donar suport a la Proposició de llei d'aprofitament de l'excedent alimentari presentada al Parlament de Catalunya. A més, es demana al Govern de la Generalitat que, per una banda, impulsi mesures de col·laboració i cooperació amb totes les administracions públiques, agents i entitats que treballen en l’àmbit alimentari, per tal de garantir l'aprofitament dels aliments frescos que s'acaben malbaratant i, per l'altra, desenvolupi campanyes informatives als centres escolars de primària i secundària, amb l'objectiu que la ciutadania també es conscienciï de la importància de ser responsables amb el menjar. El Ple de l'Ajuntament s'adhereix també al Manifest de profit que, en el marc de la campanya contra el malbaratament alimentari Som Gent de Profit, ha endegat l'Agència Catalana de Residus de Catalunya.

El següent punt en l'ordre del dia, la modificació al calendari fiscal de les dates de cobrament de la taxa del Mercat Municipal per al 2016, també va ser aprovat per unanimitat. Després d'aquesta modificació, les dates queden tal com s'indica en aquest quadre:

Modificació taxes Mercat Municipal 2016

En canvi, el punt posterior, l'aprovació del Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS) de Badia del Vallès va ser aprovat per 8 vots a favor (PSC), 4 abstencions (BeC i PP) i 5 vots en contra (AEB). Cal recordar que el Decret 152/2007, de 10 de juliol, d'aprovació del pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire als municipis declarats zones de protecció especial de l'àmbit atmosfèric, mitjançant el Decret 226/2006, de 23 de maig, estableix que els municipis han d'adoptar mesures per disminuir els efectes contaminants a través dels plans de mobilitat urbana.  

En la sessió de dimecres passat, també es va aprovar el Codi del bon govern, amb 12 vots a favor (PSC, BeC i PP) i 5 en contra (AEB). Aquest codi té vocació d'instrument d'autoregulació de les actuacions dels membres electes de l'Ajuntament de Badia del Vallès i ha estat elaborat inspirant-se en les directrius marcades pel Ministerio de Administraciones Públicas i d'altres organitzacions de caràcter local, nacional i internacional. A més, el Codi del bon govern pretén ser una eina que permeti establir un compromís amb els ciutadans i les ciutadanes de Badia del Vallès, en la millora de la qualitat, la transparència i la confiança envers el seu Ajuntament.

La Moció de BeC en defensa de les polítiques de lluita contra la pobresa energètica va ser aprovada per unanimitat. Així, el Ple va acordar, entre d'altres, rebutjar l'actitud del Govern de l'Estat de recórrer al Tribunal Constitucional qualsevol iniciativa legislativa que la Generalitat de Catalunya impulsa per pal·liar la pobresa energètica i l'accés a l'habitatge, i també exigir al Govern espanyol la immediata retirada del recurs presentat contra la Llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en l’àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica (Llei 24/2015) i d'altres recursos anteriors que afecten aquests àmbits. En aquest sentit, el Ple dóna suport als acords presos a la Cimera sobre la Llei 24/2015, que va tenir lloc el passat 3 de maig, entre el Govern de la Generalitat, els ens locals i els grups promotors de la ILP. Igualment, es reclama a la Generalitat que aprovi una partida extraordinària destinada a ajuts al pagament del lloguer per evitar desnonaments.

En canvi, la Moció d'AEB en defensa de la Llei 24/2015 va ser rebutjada, amb un resultat de 8 vots a favor (AEB i BeC) per 9 en contra (PSC i PP).

També es va rebutjar la Moció de l'AEB de suport a les represaliades polítiques. El resultat, 8 vots a favor (AEB i BeC), 8 en contra (PSC) i una abstenció (PP), va comportar que la votació es decidís pel vot de qualitat de l'alcaldessa. Igual resultat va obtenir la darrera votació de la tarda, una moció d'AEB de suport al Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT) i, especialment, al seu militant, Andrés Bódalo.

Ple extraordinari de sorteig de meses electorals

Ahir dilluns, 30 de maig, a les 12.30 h, va tenir lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament, el sorteig per escollir els membres de les meses electorals (presidents/es i vocals) per a les eleccions generals que s'han de celebrar el diumenge 26 de juny.

Publicat el 31.05.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^