Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ple municipal del mes de juliol

logo_escutAhir a la tarda, va tenir lloc el ple ordinari corresponent al mes de juliol, un ple que va comptar amb les absències, excusades, dels regidors del PSC, Mª José Granados; de BeC, José Pérez, i del PP, Rafael Muñoz.

En una sessió força àgil, els primers punts de l'ordre del dia no van requerir discussió. Així, la sol·licitud, per part de l'Ajuntament, de baixa del Consorci de Turisme del Vallès Occidental va ser aprovada per 9 vots a favor (PSC i BeC) i 5 abstencions. Seguidament, es va aprovar proposar els dies 27 de febrer i 5 de juny com a festes locals per al 2017, amb els vots a favor dels regidors dels grups municipals del PSC i de l'AEB, 12, i les abstencions de les dues regidores de BeC. També es va aprovar, amb 7 vots a favor (PSC) i 7 abstencions (AEB i BeC), la creació del lloc de treball de Tresorer/a a l'Ajuntament.

Els següents punts en l'ordre del dia van aixecar més debat. Es tractava de la pròrroga del contracte de gestió del servei de la neteja viària, per una banda, i del contracte administratiu de serveis de neteja d'edificis i dependències municipals, per una altra.

En el primer cas, el tinent d'alcaldessa de l’àrea de Territori i portaveu del grup municipal socialista, Rafa Moya, va defensar, d'acord amb l'informe tècnic, la idoneïtat de prorrogar un any aquest contracte que, a més, inclou una rebaixa de l'1,3% en el seu import, a resultes de l'aplicació de l'IPC interanual. Per la seva banda, la regidora de BeC Elísabeth Ruiz va demanar realitzar una auditoria del servei així com també un estudi per a la seva remunicipalització i/o mancomunació amb d'altres municipis. El posicionament de l'AEB, defensat per la regidora Teresa Carceller, va seguir les mateixes línies. Ambdues formacions van anunciar el seu vot en contra per la qual cosa l'aprovació del punt va requerir d'una segona votació, que es va decidir pel vot de qualitat de l'alcaldessa, en finalitzar la primera amb 7 vots a favor (PSC) i 7 en contra (AEB i BeC).

En el cas del contracte per la neteja dels edificis i dependències municipals, el regidor Rafa Moya va comentar que es tractava d'una situació semblant a l'anterior (un contracte de 2 anys prorrogable per dos anys més, any a any) i va defensar la seva pròrroga per un any al temps que anunciava que es començaria a estudiar la viabilitat de la seva remunicipalització o mancomunació amb algun altre municipi, que ja es va intentar fa uns anys. El regidor socialista va reconèixer que la remunicipalització d'aquest servei era més factible que en el cas del de la neteja viària. Al seu torn, la regidora de BeC Elísabeth Ruiz va declarar haver rebut queixes per la neteja d'algunes instal·lacions i va demanar, també, la remunicipalització d'aquest servei. La regidora d'AEB Teresa Carceller va afirmar que, a parer del seu grup, l'execució del contracte no estava sent la correcta i va animar l'equip de govern a començar les tasques per a la remunicipalització del servei.

El següent punt, una moció a proposta de BeC amb motiu del 80è aniversari del cop d'Estat del 1936, de rebuig a la dictadura franquista i a tot el que va significar el 18 de juliol, va ser aprovat per unanimitat.

El punt següent, sobre el tancament definitiu del CIE de Barcelona, va haver de ser desdoblat en dues votacions, donat que els grups no es van posar d'acord en el seu contingut. Així, la primera votació va versar sobre el text inicial presentat pel grup de BeC i la segona votació contenia un punt addicional, a instàncies del PSC, reclamant que els treballadors, que es quedarien sense feina en cas de tancament definitiu de la instal·lació, fossin reubicats en un altre centre de treball. El primer punt va ser aprovat per 7 vots a favor (AEB i BeC) i 7 abstencions (PSC). El segon també va ser aprovat, en aquest cas, amb 11 vots a favor (PSC i BeC) i 5 vots en contra (AEB).

El darrer punt en l'ordre del dia va ser una moció de l'AEB en suport als anomenats “27 de la UAB”, 27 persones denunciades arran de l'ocupació, l'abril del 2003, del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. El regidor de l'AEB Álvaro Pacheco va resumir els actes ocorreguts aquells dies i va reclamar que l'educació universitària no es convertís en un luxe. La regidora de BeC Elísabeth Ruiz va explicar que al seu grup no existeix disciplina de vot i que, en aquest cas, cadascuna de les regidores presents votaria diferent, a causa de les seves diferents interpretacions dels fets. Per la seva banda, el tinent d'alcaldessa de l’àrea de Presidència, Josep Martínez, va explicar que no podien donar suport a actes il·legals i va recordar que hi ha formes pacífiques d'aconseguir els objectius. El punt va ser rebutjat per 8 vots en contra (els dels PSC i el de la regidora de BeC Pilar Paz) i 6 a favor (els de l'AEB i el de la regidora de BeC Elísabeth Ruiz).

Publicat el 26.07.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^