Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament i la comunitat sumen esforços en la lluita contra la pobresa

Hort comunitari de Badia del VallèsAhir, 17 d'octubre, se celebrava el Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa. A Badia del Vallès són moltes les iniciatives tant municipals com comunitàries en favor d'aquesta lluita. A tall d'exemple, l'Ajuntament, a través dels seus Serveis Socials, ha donat, des del mes de juny, 125 targetes moneder destinades a compres de productes d'alimentació i higiene. Al seu torn, la Creu Roja distribueix, cada 15 dies, els seus kits de suport social a 35 famílies de la nostra ciutat i 51 famílies reben suport a través de les targetes d'alimentació infantil per reduir la inseguretat alimentària de 85 infants i adolescents, mentre que la parròquia reparteix aliments a 30 famílies, també cada 15 dies.

A Badia hi ha, també, d'altres propostes més innovadores i imaginatives, que combinen el suport de l'Ajuntament i l'empenta de la comunitat amb la voluntat de combatre la pobresa, una xacra que s'ha tornat més profunda a causa de l'excepcional durada de la crisi.

Un dels projectes més engrescadors ha estat l'Intercanvi de roba, un servei obert a tota la comunitat i molt ben valorat pels usuaris i les usuàries, que promou valors com el reciclatge, la solidaritat i la diversitat. A l'Intercanvi tothom qui ho vulgui pot portar roba que ja no fa servir i que estigui en bones condicions o emportar-se peces si en necessita. Aquest servei s'ofereix en dies diferents i locals diferents depenent de a qui va dirigit. Així, el local per a intercanvi de roba i accessoris per a infants (cotxets, bressols, cadires...) està situat a l'av. de la Via de la Plata 11 i està obert els dilluns de 17.30 h a 20 h. El local de roba i accessoris per a persones adultes, situat a l'av. de la Via de la Plata 5, obre els dimecres en el mateix horari. Prova de la bona acollida d'aquest servei és que en el curs 2015-2016 la ciutadania ha aportat un total de 17.570 peces de roba i accessoris, i se n'han emportat 9.022.

Des del mes de maig funciona un altre dels projectes sorgit de la suma dels esforços de l'Ajuntament, persones voluntàries i entitats com el Voluntariat SociInauguracio de L'Olivera, la botiga social de Badia del Vallèsal i l'Església Evangelista: L'Olivera, la botiga social de Badia del Vallès, que va néixer amb l'objectiu de millorar el circuit de repartiment d'aliments a les persones que reben ajuts d'aquest tipus. L'Olivera compta amb unes instal·lacions amb l'aspecte d'una botiga tradicional i permet a les persones que hi acudeixin escollir, entre els aliments disponibles, aquells que es vulguin emportar, com en qualsevol altra botiga. La diferència rau en el fet que la compra es fa mitjançant punts, que són atorgats en funció del nombre de membres de la unitat familiar i d'altres criteris econòmics establerts per Serveis Socials. En total, 339 famílies hi recullen els seus aliments cada quinze dies. Prop d'una trentena de persones voluntàries col·laboren en aquest projecte. Darrerament, a més, al voluntariat que presta els seus serveis desinteressadament a L'Olivera, cada cop més divers, s'hi ha afegit gent jove i persones usuàries de la mateixa botiga social.

Dintre de la botiga, els aliments que tenen més bona acollida entre les persones usuàries són aquells que provenen de l'hort comunitari, una altra de les iniciatives municipals que creixen i es desenvolupen gràcies al treball voluntari. L'hort comunitari proveeix L'Olivera de productes ecològics conreats en uns terrenys cedits per l'Ajuntament prop del riu, al final del carrer de l'Algarve, amb l'assessorament d'un dels pioners de l'agricultura ecològica a Catalunya, Santiago Soto.

Les persones interessades a participar de manera voluntària en aquests projectes, poden inscriure's al blog Badia Voluntariat.

Des de l'Ajuntament de Badia del Vallès es vol agrair i reconèixer la tasca de totes aquelles persones que inverteixen part del seu temps lliure a donar un cop de mà per desenvolupar aquests i altres projectes, i ajudar aquelles persones que més ho necessiten.

Publicat el 18.10.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^