Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Es manté la tendència a la baixa en els fets delictius al municipi

Imatge dels assistents a la darrera Junta Local de SeguretatAhir dijous, 16 de febrer, va tenir lloc la Junta Local de Seguretat anual que va reunir, com sempre, els diferents responsables policials amb competències de seguretat al municipi, és a dir: Policia Local, Mossos d’Esquadra, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil.

Presidida pel tinent d’alcaldessa de l’Àrea de Presidència i regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Martínez, tant el cap de la Policia Local com la resta de comandaments de les Forces i Cossos de Seguretat amb presència al municipi van exposar les dades sobre delictes comesos i actuacions dutes a terme a Badia del Vallès al llarg del 2016.

Tots els comandaments policials van destacar com a positiva la baixada del nombre de delictes a la ciutat. En concret, en els darrers dos anys, s’ha reduït la delinqüència a Badia del Vallès al voltant d’un 10 %. Així, en l’àmbit patrimonial, durant el 2016 es va produir un descens dels furts i  dels robatoris en interior del domicili respecte l’any anterior. Cal destacar també l’augment en la resolució de fets delictius.

Tanmateix, van augmentar els delictes contra la seguretat viària, fruit dels controls realitzats al municipi adreçats tant a reduir la sinistralitat com a sancionar les conductes negligents al volant. En aquest sentit, l’any passat es van reduir el nombre d’accidents en un 55 % i el de víctimes en un 64 %, segons l’estadística oferta pel SIDAT (Sistema Integral de Recollida de Dades d’Accidents de Trànsit).

En l’àmbit de policia de proximitat es va destacar la tasca de Policia Local i de Mossos d’Esquadra en matèria de prevenció en relació a la ciutadania (xerrades, consells, etc.)

Pel que fa als cossos de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, es van posar en valor els serveis realitzats en matèria d’expedició de DNIs, expedició de permisos i intervenció d’armes, persecució de contraban i d’altres delictes relacionats amb l’àmbit fiscal i estrangeria.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Martínez, va destacar la labor duta a terme pels diferents cossos i  va felicitar-los pels resultats obtinguts. Igualment, van quedar patents les bones relacions i la bona coordinació i col·laboració dels diferents cossos de seguretat.

Publicat el 17.02.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^