Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ple municipal del mes d'octubre
Ajuntament de Badia del Vallès

El dimecres, dia 25, va tenir lloc la sessió ordinària del Ple municipal corresponent al mes d'octubre. El regidor del PP, Rafael Muñoz, i la regidora no adscrita, Elísabeth Ruiz, van excusar la seva assistència.

El primer punt a debat de la tarda va ser l'aprovació de diferents modificacions de crèdits del pressupost 14/2017 i la modificació del Pla d'inversions annex. D'entre les novetats, en el quadre d'inversions, s'ha sol·licitat una línia de crèdit de la Diputació de Barcelona, Caixa Crèdit, que ofereix 175.000 euros anuals a interès zero, i a retornar un un termini màxim de 10 anys. I, entre les modificacions, en infraestructures d'ús general, s'incorpora l'adequació de parterres, un dels projectes sorgits del procés de Pressupostos participatius. El punt va ser aprovat per 8 vots a favor (PSC) i 7 en contra (AEB i BeC).

Tot seguit, es va aprovar per unanimitat, el Protocol per a l'activació i tancament d'un servei d'urgència per presència de residus d'amiant-ciment a la via pública, parcs i jardins comunitaris. Es tracta del primer d'un total de 4 protocols municipals associats a l'execució de tasques amb risc d'exposició a l'amiant i que formen part d'un exhaustiu pla de treball per a la progressiva eliminació de l'amiant a la nostra ciutat. El pla consta de diversos punts:

- Assessorament en l'eliminació de continguts i implantació dels protocols (que és el punt en el qual ens trobem).
- Elaboració i redacció del marc legal, tècnic i polític per al desenvolupament del pla.
- Identificació, diagnosi i avaluació de materials amb contingut d'amiant als equipaments municipals.
- Identificació, diagnosi i avaluació d'elements i/o materials amb contingut d'amiant en habitatges de Badia del Vallès.

També per unanimitat es va aprovar l'acord en condemna i rebuig a les accions policials durant el passat 1 d'octubre, que demana el desmantellament del dispositiu policial extraordinari que hi ha actualment a Catalunya i reitera el compromís de l'Ajuntament de Badia del Vallès per preservar la cohesió social i la convivència cívica, en defensa de la pau, les llibertats i el valors democràtics. Així mateix, el text acorda que el consistori s'adhereixi al manifest de la Taula per la Democràcia, impulsada per entitats, sindicats i organitzacions de la societat civil catalana  per donar una resposta unitària, transversal, ferma i decidida en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té la ciutadania de Catalunya a decidir el seu futur polític i la democràcia.

Igualment, el Ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat demanar la gestió pública de la SAREB (Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, més coneguda com a “banc dolent”) i evitar l'especulació immobiliària als municipis. El text insta el govern de l'Estat a promoure els canvis necessaris a la SAREB perquè prioritzi la funció social de l'habitatge i perquè la seva missió inclogui també l'objectiu de col·laborar en les polítiques adreçades a garantir el dret a un habitatge digne i adequat.

Seguidament, els regidors i les regidores presents a la sessió van aprovar de manera unànime instar la Generalitat a rectificar la seva correcció d'errades de la Llei 14/2017 de la Renda Garantida de Ciutadania de manera que no es modifiquin a la baixa les quantitats finals de la prestació en cap cas. A més, el text acorda sol·licitar al Govern de la Generalitat el màxim compromís amb el desenvolupament d'aquesta llei, tant des d'un punt de vista pressupostari com pel que fa a la difusió pública, a la logística administrativa i als terminis d'instauració gradual de la prestació fins a l'any 2020, garantint permanentment l'accés a aquest dret social subjectiu, sense causar cap perjudici econòmic a tota persona que compleixi els requisits legals. També s'insta a actualitzar l'IRSC tenint en compte l'evolució de l'IPC a Catalunya des de 2010.

A partir d'aquí, es van debatre 4 textos que van entrar d'urgència. El primer, una moció de BeC exigint la llibertat dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i d´Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va ser rebutjada, per 8 vots en contra (PSC) i 7 a favor (AEB i BeC).

Després, es va aprovar per unanimitat, la proposta d'acord per fer de l'educació una eina fonamental per a la construcció d'una societat plenament democràtica, socialment cohesionada i econòmicament pròspera. El text proposava, entre d'altres punts, rebutjar les actituds i veus que “de forma hostil, demagògica i falsa”, posen en qüestió l'acció educativa i el model d'escola catalana. A més, insta al Ministeri d'Educació a retirar els seus requeriments sobre suposats adoctrinaments ideològics que havia sol·licitat a la Conselleria d'Ensenyament a qui, al seu torn, reclama prendre mesures per mantenir la cohesió i la convivència a les escoles.

Amb 8 vots a favor (PSC), 2 abstencions (BeC) i 5 vots en contra (AEB), es va aprovar la proposta d'acord “Encara som a temps: eleccions!”, que instava al president de la Generalitat a convocar noves eleccions al Parlament de Catalunya com una de les sortides a, segons estableix el text, “l'atzucac polític” i a “la paràlisi parlamentària” actuals.

Finalment, es va rebutjar (per 8 vots en contra -PSC- i 7 a favor – AEB i BeC-), la moció de l'AEB de rebuig a l'anunci per part del Govern de l'Estat de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

Publicat el 26.10.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^