Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia rep al representant de la República Sahrauí a Catalunya per reactivar vies de col·laboració
El representant de la República Sahrauí a Catalunya, Mah Lahdih, s'ha reunit aquest matí amb l'alcaldessa de Badia, Eva Menor, i amb representants dels grups polítics que conformen el ple municipal, per reactivar vies de col·laboració amb Badia.
El representant de la República Sahrauí a Catalunya, Mah Lahdih, s'ha reunit aquest matí amb l'alcaldessa de Badia, Eva Menor, i amb representants dels grups polítics que conformen el ple municipal, per reactivar vies de col·laboració amb Badia del Vallès, com a ciutat agermanada amb la wilaya de Boujdour. Aquesta trobada forma part d'una sèrie de visites dels representants sahrauís amb les ciutats de tot Catalunya.

Entre els projectes conjunts que es volen reactivar a Badia, hi és el denominat "Vacances en Pau. Acollim somriures", per l'acolliment d'infants sahrauís durant els mesos d'estiu per part de famílies de Badia. La convivència permet als infants descobrir un entorn diferent dels camps de refugiats on viuen, participar en activitats lúdiques i rebre tractament mèdic, i, a les famílies d'acollida, conèixer, de primera mà, la situació del poble sahrauí, que fa més de 42 anys que és a l'exili, en els campaments de refugiats o sota l'ocupació marroquina. Les estades creen uns lligams familiars i culturals que amplien el coneixement mutu i transmeten els valors de la col·laboració i de la solidaritat. Enguany es vol que més de 500 infants sahrauís siguin acollits per famílies catalanes, en els 150 municipis que col·laboren en aquest projecte. Badia del Vallès realitzarà els mesos vinents diverses accions de conscienciació i promoció per ser ciutat d'acollida d'aquests infants.

Les ciutats agermanades també disposen d'altres vies de col·laboració, com la participació en caravanes per la pau, per fer arribar productes de primera necessitat als campaments dels refugiats sahrauís, en projectes de col·laboració i d'ajut humanitari, i en activitats per la defensa dels drets humans i per a la sensibilització i difusió de la situació en què viuen.

Badia del Vallès es va agermanar amb Boujdour l'any 1997 i s'ha compromès, en la reunió d'avui, a reactivar aquest vincle i en col·laborar en totes les accions que es duguin a terme, ja que tots els grups polítics de l'Ajuntament coincideixen en donar suport al poble sahrauí.

Publicat el 21.03.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^