Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ple municipal del mes de març
El ple ordinari de l'Ajuntament del mes de març es va celebrar el dia 28 amb l'absència del regidor del Partit Popular, Rafael Muñoz, que va excusar-se per motius de feina. Es va incorporar, per via d'urgència, una moció per donar suport a l'entitat Proactiva Open Arms. Es va aprovar per unanimitat que entrés com a darrer punt de l'ordre del dia. També es va incloure una moció conjunta de Badia en Comú i Alternativa d'Esquerra en defensa dels drets cívics i polítics i per la llibertat dels empresonats a causa del conflicte polític a Catalunya.

Com a primer punt hi havia l'aprovació de l'acta anterior, per assentiment.

A continuació, es va sotmetre a votació el reconeixement de compatibilitat per a l'exercici de l'activitat professional dins l'àrea de l'ensenyament a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a un funcionari, segons l'expedient 576/2018. El representant de Badia en Comú José Pérez va anunciar que el seu grup s'abstindria perquè s'estava votant un fet que ja s'havia consumat. El punt es va aprovar amb 10 vots a favor i 6 abstencions.

El següent punt era la millora de la implementació de la renda garantida de ciutadania. La regidora Maria José Granados va demanar l'acceleració de la seva implantació, ja que no hi ha transparència en els processos i les famílies no reben res i no poden consultar el seu expedient. La moció es va aprovar per 12 vots a favor i 4 abstencions.

La moció per la defensa dels drets humans del poble sahrauí va ser aprovada per unanimitat.

El següent punt estava relacionat amb l'anterior, ja que tractava sobre la reactivació i l'impuls dels programes de desenvolupament i sensibilització de la situació en el Sàhara Occidental i en els camps de refugiats a partir de l'agermanament de Badia amb Boujdour. El regidor Iván Sanz va explicar que el consistori ha decidit la reactivació dels acords amb els responsables del poble sahrauí, entre els quals destaca el projecte Vacances en Pau. A la seva intervenció va anunciar que l'Ajuntament vol constituir el Comitè d'Agermanament per assegurar la participació de la població. La regidora no adscrita, Elisabeth Ruiz, va explicar que les persones de Badia se sentiran molt orgulloses que es torni a impulsar aquest agermanament, i la regidora Pilar Paz, de Badia en Comú va confirmar que el seu grup dóna suport a aquest acord. El punt es va aprovar per unanimitat.

A continuació es va sotmetre a votació la moció conjunta de Badia en Comú i Alternativa d'Esquerra per la posada en llibertat de les persones empresonades pel procés, per una sortida dialogada i pel fi de la judicialització. L'alcaldessa Eva Menor va intervenir per expressar que considerava les mesures cautelars un error i que mai una situació política es pot tractar de manera judicial. Va coincidir amb el representant de Badia en Comú que calia més empatia però, va explicar, la responsabilitat també és de qui va prendre decisions unilaterals. Per aquesta raó, va anunciar que el grup Socialista votaria en contra. Així doncs, la moció va ser rebutjada per 9 vots en contra i 7 a favor.

En la part de control a l'equip de govern, el regidor de Badia en Comú José Pérez va incloure una sèrie de preguntes sobre les mesures de climatització en El Molí, l'errada detectada a la taxa fiscal, la manca de renovació dels convenis dels Centres Cívics i les avaries a les escales mecàniques del carrer Mediterrani. També va incidir en el procés de trasllat dels horts comunitaris com a conseqüència de l'ampliació de l'autopista C-58.

Respecte al tema dels horts, el regidor Rafael Moya va explicar que va aconseguir que l'Incasòl deixi a nivell uns terrenys i els cedeixi a Badia per fer els nous horts. També va explicar que s'analitzarà el terreny dels horts actuals per assegurar que les obres de desmantellament compleixen amb tota la normativa de seguretat en funció dels elements que s'hagin de retirar.

Publicat el 29.03.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^