Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia del Vallès, per una Festa Major lliure de sexisme i LGTBIFòbia
Badia, per una Festa Major lliure de sexisme i LGTBIFòbia
Badia del Vallès es posiciona clarament en contra del sexisme i de la LGTBIFòbia, i la Festa Major és una bona ocasió per recordar-ho a tothom.

Al programa de la Festa Major hi ha un apartat on es potencien unes festes lliures de sexisme i LGTBIfòbia, i s’inclou el cartell de sensibilització del No és NO, que potencia uns espais col·lectius lliures de violències masclistes. Per això, s’incorpora una llista d’accions que no volem a Badia:

  • Els acudits i comentaris discriminatoris no són mai benvinguts. Ni durant la Festa Major ni la resta de l’any.
  • Assetjar no és sinònim de lligar. No és no.
  • El teu cos és només teu, a tot arreu i sota tota circumstància.

En cas que hi hagi cap mena d’agressió, si ets víctima o testimoni, adreça’t al personal de l’Ajuntament, a la Policia Local (937 182 216), o als serveis de seguretat.

Des de Igualtat, s’han fet tasques de sensibilització i prevenció davant de violències sexuals als espais públics en contextos festius i d’oci, com és la Festa Major.

Dins la Campanya "No és No",  de la Diputació de Barcelona, que treballa per erradicar les violències masclistes en totes les seves formes, s’han demanat polseres amb el lema de la campanya, que es repartiran durant la Festa Major a la ciutadania. També s’han fet unes xapes amb el lema “Únete al buen rollo” Si no hay violencia, ¡sí hay fiesta!, que van elaborar un grup d’adolescents l’any passat. Amb aquest lema també s’han fet uns cartells que es penjaran a les carpes (bars).

L’Associació Trenquem el Silenci també ha editat i distribuït cartells amb la campanya No és No, per unes festes lliures de violència masclista.

El Consell d’Infants, contra els estereotips

A la Festa Major també es vol lluitar contra els estereotips. Així, es presentarà la campanya Desestereotipa’t!, realitzada pel Consell d’Infants. La presentació tindrà lloc divendres, a les 21.45 hores, a la Plaça Major. Atenció! Els 150 primers assistents rebran un obsequi!

Publicat el 14.06.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^