Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Ple Extraordinari aprova la contractació del servei de neteja d'edificis i dependències municipals
Ple extraordinari del 26 d'octubre.
L'Ajuntament de Badia va dedicar un ple extraordinari monogràfic a la contractació del servei de neteja d'edificis i dependències municipals fins a l'any 2023, que va ser aprovada. El ple va tenir lloc el 24 d'octubre i a la sessió van excusar la seva presència els regidors José Pérez, de Badia en Comú; Rubén Toro, d'Alternativa d'Esquerres per Badia, i Rafael Muñoz, del PP.

La regidora Encarna Rodrigo va explicar que la data d'inici prevista del servei és l'1 de gener del 2019 i es farà per procediment obert, amb l'oferta econòmica més avantatjosa. El contracte preveu la neteja durant dos anys, prorrogables per tres anys més.

Encarna Rodrigo va explicar que aquest contracte es justifica per raons “jurídiques, econòmiques i per manca de mitjans propis”. Segons va dir, “la reducció del consum energètic ha de ser un objectiu per a l'empresa contractista, que haurà de reforçar els procediments de recollida selectiva, afavorint el reciclatge”. També va explicar que s'opta per aquest contracte perquè l'Ajuntament no disposa dels recursos per executar el servei internament i, pels costos que comporta, l'informe tècnic desaconsella la gestió directa del servei.

La regidora no adscrita, Elisabet Ruiz, va indicar que va preguntar sobre els límits de subcontractació, que, segons el contracte, només es podrà fer en actuacions no previstes. Va demanar més temps i, en cas contrari, va anunciar el seu vot en contra.

Pilar Paz, regidora de Badia en Comú, va anunciar que el seu grup s'abstindria i va explicar que la seva formació no era conscient si les aportacions que havien realitzat s'havien tingut en compte en el redactat final.

La regidora Teresa Carceller, d'Alternativa d'Esquerres per Badia, va mostrar la seva disconformitat en què es convoqués un ple extraordinari per aquest tema i va dir que trobaven a faltar una taula per valorar la internalització del servei, com havien fet altres municipis, com Barberà del Vallès i Ripollet. Per aquests motius, va anunciar que votarien en contra.

L'alcaldessa Eva Menor va demanar disculpes per la manca de temps, va voler destacar que els informes tècnics tenen contingut estrictament tècnic i va insistir que no hi ha cap ingerència política. Eva Menor va explicar que, amb el pressupost de l'Ajuntament, no es pot assumir la internalització del servei.

Finalment, la regidora Encarna Rodrigo va quantificar el sobrecost anual per a l'Ajuntament en cas d'internalitzar el servei en 204.000 euros anuals.

A l'hora de la votació, es va aprovar per 8 vots a favor, 5 vots en contra i una abstenció.

Publicat el 26.10.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^