Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El reciclatge d'envasos i paper i cartró creix a Badia més d'un 10% en un any
El reciclatge augmenta a Badia
Durant l'any 2018, el reciclatge a Badia d'envasos i de paper i cartró ha crescut més d'un 10% respecte a l'any anterior. Concretament, Badia ha recollit i reciclat 107,35 tones d'envasos (un 10,93% més) i 128,04 tones de paper i cartró (un 13,88% més).

Aquest increment s'ha fet més evident els darrers mesos de l'any passat, motiu pel qual algunes setmanes els contenidors corresponents apareixien desbordats. Davant d'aquesta tendència a l'alça, l'Ajuntament ha establert una sèrie de mesures correctores, com recollir els possibles desbordaments que hi hagi previs a la recollida estipulada, que es fa els dijous, i reforçar els punts en què hi ha més desbordaments, amb la instal·lació d'un contenidor més. Així, en el punt de recollida que hi ha davant del Mercadona s'instal·larà un contenidor groc més (en comptes de 2 hi haurà 3). Si detectes que un contenidor està desbordat o cap altra incidència en relació amb la recollida de residus, pots informar amb l’aplicació Línia Verda de l’Ajuntament. http://www.liniaverdabadiadelvalles.cat/Index.asp?lng=es

El nou contracte duplicarà la freqüència de recollida
Un cop s'adjudiqui i es posi en marxa el nou contracte que es va aprovar en el ple extraordinari de gener, aquesta problemàtica de desbordaments es minimitzarà considerablement, ja que es duplicarà la freqüència de recollida, tant de la fracció d'envasos com de la fracció paper/cartró, que passarà d'un a dos cops per setmana. També cal destacar que els contenidors que s'instal·laran amb el nou contracte tindran una capacitat un 12,8% superior a l'actual; passaran de 2.500 a 3.200 litres.

Felicitació a la població pel seu civisme
L'Ajuntament vol felicitar la població de Badia per la seva conscienciació cívica demostrada amb la millora dels índexs de reciclatge. Cal tenir en compte que incrementar els percentatges de reciclatge és, a més d'una obligació moral, una necessitat per conservar el nostre medi ambient. A més, seguint les directives europees, tots els municipis haurem d'aconseguir percentatges més alts de reciclatge si no volem haver d'afrontar penalitzacions econòmiques.

Publicat el 30.01.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^