Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Els dos balcons afectats pel despreniment d'ahir seran retirats de manera immediata
Un moment de la reunió d'Eva Menor amb el sotsdelegat del Govern, i alts càrrecs de la Guàrdia Civil
L'equip de Govern de l'Ajuntament, encapçalat per l'alcaldessa, Eva Menor, s'ha reunit aquest migdia a Badia amb el sotsdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, i amb els responsables de la Guardia Civil general de brigada Pedro Garrido i el tinent coronel Pedro Antonio Pizarro, per visitar el bloc del carrer Saragossa, 10, propietat del Ministeri de l'Interior, que alberga una caserna i habitatges de la Guàrdia Civil, i que ahir a la nit va patir el despreniment d'un balcó del sisè pis.

En aquesta reunió, en què l'Ajuntament ha transmès les conclusions dels arquitectes de l'Ajuntament respecte a l'immoble, el sotsdelegat ha informat que s'actuarà de manera immediata per retirar els dos balcons afectats, el que va caure ahir i el que es troba just a sota. A continuació, traslladarà al ministeri la urgència en la rehabilitació de l'immoble.

Visita dels arquitectes municipals
Aquesta reunió es produeix després que els arquitectes municipals visitessin aquest matí els pisos afectats. Segons els indicis, el despreniment es pot haver produït per una manca de manteniment de l'edifici que ha fet que l'estructura del balcó col·lapsés. Segons han indicat, aquests desperfectes són progressius i no es produeixen si els immobles se sotmeten a les rehabilitacions oportunes quan es detecta un problema.

Actuació immediata a l'immoble de Saragossa, 10
El sotsdelegat del Govern, després de parlar amb els comandaments de la Guardia Civil, ha assegurat a l'alcaldessa que l'actuació en els dos balcons és imminent, ja que ja s'ha contactat empreses especialitzades en aquestes tasques per realitzar les actuacions necessàries per a la retirada dels elements malmesos avui mateix.

També ha anunciat que es tramitarà per urgència la posada en marxa de les mesures necessàries per rehabilitar altres elements de l'immoble que es detecti que pateixen patologies.

Detecció i rehabilitació, mesures per evitar ensurts
L'Ajuntament vol destacar que revisions com les ITEs que s'estan duent a terme garanteixen la detecció i resolució d'afectacions per evitar que incidents com el d'ahir tornin a passar. Així mateix vol transmetre un missatge de tranquil·litat en el sentit que, si els edificis es mantenen adequadament, no es produeixen aquestes situacions, ja que s'actua abans que les afectacions siguin greus. En els dies vinents es prepararà un recull tècnic des del servei d'Urbanisme per explicar els indicis que puguin evidenciar alguna patologia i es posarà en marxa l'Oficina de Rehabilitació per atendre qualsevol dubte al respecte. A l'edifici de Saragossa, 10 es mantindrà el cordó de seguretat com a mínim fins que finalitzin les tasques de retirada dels elements afectats.

Publicat el 22.10.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^