Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El ple de novembre aprova el reglament de prestacions socials de caràcter econòmic i les cartes de servei del Complex Esportiu i de Benestar Social
Ple ordinari del 27 de novembre de 2019
El Ple Ordinari celebrat el dia 27 de novembre va fer seu, com a declaració institucional, el manifest del Dia internacional contra la violència masclista i va aprovar el reglament de prestacions socials de caràcter econòmic i les cartes de servei del Complex Esportiu i de Benestar Social.

La sessió va començar amb la lectura, per part de l'alcaldessa, Eva Menor, del manifest del Dia Internacional contra la violència masclista, com a declaració institucional. El text defensava la necessitat de fer visible el paper de les dones i denunciava les violències masclistes a la feina i a casa. Així mateix, incidia en la necessitat d'establir contra-narratives per posicionar-les davant les agressions que volen provocar por. Finalment, el manifest reconeixia la força, el coratge i la valentia de les dones que han sobreviscut.

La regidora Nerea García, de Totes Fem Badia, va donar les gràcies per la lectura, que, segons va dir, el seu grup havia demanat que fos llegit per les regidores de tots els grups i que no es va fer així perquè el grup de Ciutadans no hi era d'acord.

Abans d'iniciar els punts del dia, es va proposar votar per urgència un punt referit a la modificació d'un crèdit. Es va aprovar la urgència per unanimitat.

A continuació es va aprovar l'acta de la sessió anterior.

El següent punt del dia era l'aprovació de les cartes de servei corresponents al Complex Esportiu i a Benestar Social. Va prendre la paraula el regidor Rafael Moya, que va explicar que les cartes de servei són documents que comuniquen a la ciutadania els serveis i els compromisos de qualitat. Va destacar que tenen tres funcions: ser documents de gestió, eines per a la millora contínua i per retre compte a la ciutadania. El regidor va anunciar que les següents cartes de servei es dedicaran a la Biblioteca, a Cultura i a la Policia.

La regidora Ana Luque, de Totes Fem Badia, va demanar que el seu seguiment sigui exhaustiu i va denunciar la situació del Poliesportiu Vell.

Li va respondre l'alcaldessa, Eva Menor, que va destacar que hi ha un projecte de rehabilitació planificada per a després de la temporada d'estiu de l'any vinent.

A l'hora de la votació. Tots els grups van votar a favor, excepte Totes Fem Badia, que es va abstenir.

A continuació es va presentar una transferència del capítol 2 al capítol 4, per al conveni amb Aldeas Infantiles SOS Catalunya, per 10.000 euros. La regidora Montserrat Jiménez va explicar que no incrementa l'import del pressupost. L'alcaldessa va ampliar la informació, explicant que es canviava de capítol en ser un conveni. Van votar a favor el grup Socialista i ERC, i s'hi van abstenir Totes Fem Badia i Ciutadans.

El següent punt era una transferència de crèdit de 73.500 euros de capítol 5 (fons de contingències) i 10.000 euros de capítol 2 (despeses corrents), a capítol 1, per a l'augment retributiu dels treballadors. En la votació, el grup Soclalista va votar a favor i la resta de grups es van abstenir.

També es va tractar la generació de crèdit per a l'activitat de joguines solidàries de la Creu roja, a càrrec de la Fundació la Caixa. La regidora Montserrat Jiménez va explicar que l'Ajuntament havia rebut un crèdit extraordinari per 6.500 euros per cobrir l'adquisició de joguines per als infants de Badia. El punt es va aprovar per unanimitat.

El punt 6 era el reglament de prestacions socials de caràcter econòmic. El regidor Iván Sanz va agrair les aportacions de Totes Fem Badia, que van analitzar amb els tècnics del departament. El regidor va destacar que el reglament vol potenciar polítiques socials inclusives, més enllà de les pròpiament reactives.

La regidora Ana Luque va dir que, tot i que no s'havien recollit les aportacions del seu grup, no hi eren en contra i van demanar que es faci pedagogia perquè els usuaris ho entenguin bé. A l'hora de la votació, el grup Socialista i ERC van votar a favor i Totes Fem Badia i Ciutadans es van abstenir.

El següent punt va tractar l'addenda del Conveni marc amb la Creu Roja, on s'hi sumaven 6.500 euros, per a les Joguines Solidàries. La regidora María José Granados va explicar que aquesta acció es fa a Badia des de fa 19 anys, gràcies a la col·laboració de les persones voluntàries de Badia. A causa del creixement experimentat, hi col·laborarà la Creu Roja, amb més de 15 persones voluntàries. A l'hora de la votació es va aprovar per unanimitat.
 
A continuació, Ciutadans va presentar una moció per a la igualtat de les parelles de fet i els matrimonis pel que fa a la pensió de viudetat. La regidora d'aquest grup, Amalia Frutos, va destacar el greu desequilibri que es produeix, en una situació completament injusta.

La regidora Nerea García va dir que el seu grup no podia estar en contra, però que s'abstindria com a resposta a l'afirmació de Ciutadans, que va dir que s'abstindria en les mocions que no tractessin específicament de Badia.

El regidor socialista Antonio García va dir que el seu grup defendria que es faci l'ampliació progressiva fins a aconseguir l'equitat de les pensions i va anunciar que instarà al nou govern a què ho aprovi.

La regidora Frutos va dir que ja suposava que Totes Fem Badia s'abstindria i va recordar que havia demanat la modificació del ROM, que encara no s'ha fet.

A l'hora de la votació, tothom va votar a favor, excepte Totes Fem Badia, que es va abstenir.

A continuació es va tractar l'assumpte sobrevingut de la modificació de crèdit de 45.000 euros per despeses sobrevingudes d'Esports i d'intervencions extraordinàries de manteniment de les instal·lacions. L'alcaldessa de Badia va agrair l'esforç del departament d'Economia i de la interventora.

La modificació es va aprovar amb el vot a favor del grup Socialista i l'abstenció de la resta de grups municipals.

Seguidament, va arribar el torn de precs i preguntes.

El regidor José Manuel López Deiros va preguntar sobre la il·luminació de la carretera de Sabadell. La regidora Ana Luque es va interessar per la situació d'una canonada d'aigua a l'Escola La Sardana que havia provocat una fuita a l'estiu.

A continuació, la regidora Nerea García va fer una intervenció criticant la presència d'animals a Badia en condicions sanitàries pèssimes i colònies de gats que no estan legalitzades, al Parc de les Illes Balears. Oporto i l'espai interbloc de Sabadell.

La regidora Encarna Rodrigo va dir que no es pot definir com a colònies la presència d'animals que hi ha a Badia i va dir que aquest equip de Govern es defineix com a animalista.

El regidor Josep Martínez va explicar que es treballarà amb els agents de civisme, que volen crear una nova plaça de tècnica de Medi Ambient per potenciar aquestes accions i va convidar a Totes Fem Badia a sumar-se a la iniciativa.

Respecte a la fuita que va afectar la Sardana i la Jota, el regidor Iván Sanz va dir que les inversions pel manteniment de les instal·lacions són competència de la Generalitat de Catalunya i que el govern municipal està treballant amb el departament d'Ensenyament. En aquest sentit, va explicar que, en unes setmanes hi hauria una reunió amb ells.

Pel que fa a la carretera de Sabadell, la regidora Encarna Rodrigo va explicar que s'està seguint el tema i que estudien la dotació d'inversions per a aquest pressupost.

Publicat el 02.12.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Manifest del 28-J Manifest del 28-J
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Obertura de la piscina d'estiu Obertura de la piscina d'estiu
×  
Destapa-ho Destapa-ho
×  
La importància de complir les normes durant la desescalada La importància de complir les normes durant la desescalada
×  
Recursos en l'àmbit laboral Recursos en l'àmbit laboral
×  
Badia t'espera Badia t'espera
×  
Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020 Missatge de l'alcaldessa de l'11 de maig de 2020
×  
Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi Lectura compartida de la Llegenda de Sant Jordi
×  
Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020 Missatge per al Dia de la Independència de Badia 2020
×  
Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès Missatge de l'alcaldessa sobre la situació del coronavirus a Badia del Vallès
^