Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Presentació del pla per a la reordenació de l'extrem Sud-est de l'eix comercial de Badia
Vista de la proposta de plaça a l´extrem Sud-est de l´eix comercial de Badia del Vallès
Dimecres, 21 d'octubre, a les 19 hores, coneix, de primera mà, el pla per a la reordenació de l'extrem Sud-est de l'eix comercial de Badia en la videoconferència que es farà per presentar-lo i que podràs seguir des del teu ordinador, tauleta o telèfon mòbil. A més de conèixer la proposta per crear un nou espai públic a Badia, la reubicació del supermercat i la proposta per a la construcció de nous edificis, a la videoconferència podràs aclarir dubtes i aportar suggeriments. També tens a la teva disposició un espai al web municipal perquè puguis incloure les teves propostes.

A la conferència participaran l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, i representants del Servei de Planejament Urbanístic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Podràs seguir-la picant aquest enllaç.

També es disposa al web d'un espai perquè la ciutadania pugui fer arribar els seus suggeriments, en aquest enllaç:

La zona que es vol reordenar comprèn la rotonda situada a la cruïlla entre les avingudes de Burgos, de la Mediterrània i de Costa Brava i el carrer d'Eivissa; el tram del carrer d'Eivissa fins a la cruïlla amb el carrer de Mallorca, el supermercat Mercadona i les seves parts posteriors, l'aparcament municipal i l'espai lliure enfront de l'edifici d'habitatges.

L'objecte de la present Modificació puntual del Pla general d'ordenació de Badia del Vallès (MPPGO) és millorar l'eix comercial de Badia en el seu costat sud-est, situant un nou espai públic de referència, al mateix temps que es realça el patrimoni natural, i es genera nova activitat comercial i econòmica en el municipi.

Per tal de millorar l'eix comercial de Badia, la MPPGO proposa el desplaçament de l'actual supermercat a una posició més adient, alliberant l'espai on se situa actualment.

Amb aquesta modificació:

  • Es crearà una plaça pública per a les veïnes i els veïns de Badia, la qual serà un gran espai públic de qualitat que millorarà l'eix comercial a la seva banda sud-est.
  • S'obrirà a tota la ciutat el Parc de les Illes Balears, situat entre els carrers de Mallorca i de Menorca, ara mateix molt aïllat i poc accessible, que d'aquesta manera s'integrarà dins del teixit urbà i entrarà a formar part de l'estructura d'espais lliures del municipi amb una continuïtat clara amb l'eix central; realçant part del patrimoni natural que es pot trobar al municipi.
  • Es disposarà d'un equipament comercial més adient a les necessitats de la població. L'actual edifici del supermercat Mercadona és obsolet, poc accessible i poc funcional, i ha generat un entorn urbà ple d'elements com rampes, escales i murets.

La proposta, de millora de l'espai, fruit del projecte Imagina Badia
L'any 2018 Badia del Vallès va participar en el programa europeu URBACT, la principal missió del qual és promoure el planejament urbà integrat, participat i sostenible de forma local i en xarxa amb altres ciutats europees. En aquest marc, Badia va desenvolupar el seu Pla d'Acció Local, una estratègia per orientar la millora urbana des d'una perspectiva global (social, econòmica, ambiental i participativa) per tal de millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Les propostes es van concretar en un conjunt d'accions (el pla d'acció integral, PAI) a curt i llarg termini per millorar Badia. La present MPPGO serà una bona oportunitat per a posar en pràctica algunes d'aquestes accions proposades.

La col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
L'any 2018 el Servei de Planejament Urbanístic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona va redactar l'Estudi per a la revisió del model urbà de Badia del Vallès.

L'estudi proposa introduir nous usos, com ara espais d'activitat, que complementin l'ús residencial i d'equipament, i ofereixin noves oportunitats d'ocupació a la població i generin una veritable ciutat complexa. D'altra banda, la inserció de noves edificacions permet encabir noves tipologies d'habitatge i crear una bossa pública per fer front a possibles moviments gentrificadors i generar, en definitiva, una ciutat més resilient i amable per a la seva ciutadania.

Dimecres, 21 d'octubre, a les 19 hores, participa en el disseny de la Badia del futur!

Publicat el 15.10.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^