Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Els treballs de retirada de l'amiant de la piscina d'Av. Tibidabo no fan viable l'obertura de la instal·lació aquest estiu
Canonada d'amiant a la piscina d'Av. del Tibidabo
L'endarreriment en les obres provocat per la troballa d'una gran canonada d'amiant formigonada al voltant de la piscina d'estiu i l'aparició de molts metres més de canonada d'amiant a tot l'entorn de la instal·lació, impossibiliten l'obertura de les piscines aquest estiu. L'Ajuntament ha dissenyat un catàleg d'alternatives per poder gaudir del període de vacances, amb l'obertura del solàrium de la piscina del Complex Esportiu, que romandrà oberta tot l'estiu, i activitats per a totes les edats.

Els treballs de millora de les instal·lacions exteriors d'Av. de Tibidabo, amb la construcció de tres piscines exteriors i noves pistes de tenis i de pàdel, s'havien planificat per estar finalitzats aquest estiu. Quan es va dissenyar el projecte, es preveia haver de retirar una canonada d'amiant d'uns 60 metres de longitud que feia l'aportació d'aigua a la piscina.

Durant l'execució de les obres es va descobrir que aquesta canonada estava recoberta de formigó, la qual cosa dificulta de manera molt important els treballs de retirada i requereix d'un pla de retirada específic que ha de ser validar per part de l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral del Departament d'Empresa i Treball.

A banda, el descobriment d'una gran canonada d'amiant a tot el perímetre de la instal·lació que no estava contemplat en el projecte per no ser conegut per l'equip tècnic, i la no validació per part de l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral dels primers plans de treball per a la retirada d'aquests materials presentats per l'empresa, han provocat un endarreriment en els terminis que fa inviable l'obertura de la instal·lació aquest estiu.

Tot i que l'empresa ha anat avançant les obres en tots els espais de la instal·lació on no s'ha trobat amiant per poder complir els terminis, finalment resultarà impossible l'obertura a l'estiu perquè no podran continuar els treballs fins que l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral validi el pla específic de treball per la retirada de l'amiant i s'hagin tret les canonades que es troben protegides per evitar el despreniment de fibres.  

Aquestes són les conclusions que s'han transmès a la reunió mantinguda entre els equips tècnics de l'Ajuntament, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i representants d'Archs Constructora, que és l'empresa que està duent a terme les obres. Aquesta informació també ha estat transmesa a tots els grups polítics de l'Ajuntament en la Junta de Portaveus que ha tingut lloc aquesta tarda a l'edifici consistorial.

Des del moment que l'Ajuntament va detectar que s'estaven produint endarreriments en els terminis de les obres, va començar a preparar opcions per poder oferir a la població un catàleg d'activitats alternatives, a l'espera de veure si finalment es podia obrir la instal·lació aquest estiu. A continuació expliquem quines són aquestes opcions:

Zona de solàrium a la piscina del Complex Esportiu

Durant els mesos d'estiu, estarà habilitada una zona de solàrium entorn de la piscina coberta del Complex Esportiu, que romandrà oberta tot l'estiu, amb franges de temps establertes per a les diferents activitats previstes. Aquest solàrium estarà format per la zona verda que ja existeix, complementada amb una de les pistes exteriors, que també disposarà de zona verda per a l'oci i per a la realització de diverses activitats de dinamització.

Resposta a les necessitats dels Casals d'Estiu

L'Ajuntament garantirà les necessitats de piscina dels casals d'estiu. En aquest sentit, no descarta la realització d'activitats complementàries per oferir-los aquest servei, en cas que fos necessari i ho coordinarà conjuntament amb les entitats que organitzin aquests casals d'estiu en reunions previstes per a la setmana vinent.

Activitats d'oci a Badia

També s'organitzarà un cicle d'activitats d'oci, de les quals anirem informant pròximament.

Des de l'Ajuntament lamentem les dificultats imprevistes que han impossibilitat obrir les noves instal·lacions d'Av. de Tibidabo aquest estiu. Explicarem l'evolució dels treballs per a la finalització de les piscines d'estiu i les pistes de tenis i pàdel en altres informacions que anirem publicant al web i a les xarxes municipals.

Publicat el 21.04.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^