Badia del Vallès amb l'esport AGENDA ACTIVITATS INSTAL·LACIONS ENTITATS TRAMITS LA NIT DE L'ESPORT ACTIVITATS D'ESTIU
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Nova coberta del pavelló del Complex Esportiu i instal·lació fotovoltaica
Complex Esportiu d'Av. de la Plata
El 20 de maig comencen les obres per a la substitució integral de la coberta del pavelló del Complex Esportiu i per a la posada en marxa d'una instal·lació fotovoltaica. Amb la nova coberta se solucionarà definitivament el problema de les filtracions d'aigua en episodis de pluja. Entre altres actuacions, se substituiran elements de tancament verticals i es dotarà l'equipament d'una instal·lació fotovoltaica que cobrirà el 70% del consum elèctric del Complex en hores de sol.

A continuació expliquem les actuacions que s'hi faran.

Nova coberta del pavelló

Les obres comprenen la substitució integral de la coberta del pavelló del Complex Esportiu, amb una superfície total de 1.334 metres quadrats. Es mantindrà l'estructura metàl·lica existent, sense realitzar cap modificació estructural i es retirarà totalment la coberta actual, que serà substituïda per panels sandvitx formats per dues capes d'acer amb aïllament de llana de roca. Amb la nova coberta, se solucionaran definitivament els problemes de filtració d'aigua a la pista esportiva els dies de pluja.

També es substituiran els paraments verticals actuals, formats per tancament de vidre pavès, per mòduls de panel sandvitx de xapa a la part inferior i mòduls amb vidres de seguretat i tèrmics segellats, a la part superior. Amb aquesta intervenció, es millorarà l'aïllament de l'edifici i s'impedirà que es filtri aigua pels elements de vidres de pavès, que en alguns llocs estaven deteriorats.

136 panells solars per subministrar el 70% de l'electricitat necessària en hores de sol

Per subministrar el 70% del consum elèctric de l'equipament durant les hores de sol, s'instal·larà un total de 136 panells fotovoltaics sobre la coberta plana transitable de l'equipament, que oferiran una potència total de 60 kW. La instal·lació comptarà amb un inversor que convertirà el corrent continu generat per les plaques solars a corrent altern que serà injectat a la xarxa elèctrica del Complex.

Aquestes actuacions compleixen amb el projecte de reforma del Complex Esportiu que es va redactar el 20 de setembre de 2021. Les obres tenen un pressupost d'adjudicació de 227.833,78 euros, sense comptar l'IVA. El termini d'execució de les obres, que realitzarà l'empresa Ártico Obras y Servicios, és de tres mesos.

Durant la realització de les obres, l'Ajuntament oferirà alternatives en espais polivalents a les activitats que es poden veure afectades, com el bàsquet, la gimnàstica rítmica i la gimnàstica per a la gent gran. Les obres no afectaran la piscina coberta, que aquest any estarà oberta el mes d'agost per les obres que s'estan duent a terme al Poliesportiu d'Av. Tibidabo, ni els espais que es destinaran aquest estiu com a solàrium.

Amb aquesta important actuació, el Complex Esportiu d'Av. de Via de la Plata, construït l'any 2005, millorarà la seva funcionalitat i reduirà el consum energètic per ser un espai d'activitat esportiva de referència a la nostra ciutat.

Publicat el 11.05.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Taller de dansa amb escolars de Badia Taller de dansa amb escolars de Badia
^