Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament traurà a licitació primer l'encapsulament per facilitar l'inici del procés de desamiantat de Badia
×  
L'alcaldessa informa sobre la retirada de l'amiant L'alcaldessa informa sobre la retirada de l'amiant
El procés de licitació per a l'assistència tècnica de l'encapsulament i la retirada de l'amiant ha finalitzat sense que s'hagin presentat empreses i avui dimecres ha estat declarat desert a la Junta de Govern Local. Els serveis tècnics de l'Ajuntament s'han posat en contacte amb les empreses que es van mostrar interessades en la convocatòria per conèixer els motius pels quals no s'han presentat i realitzar modificacions en l'estratègia de contractació. Arran d'aquestes consultes, i amb l'objectiu de que aquest imprevist no endarrereixi l'encapsulat de l'amiant dels habitatges del municipi, l'Ajuntament dividirà la licitació i traurà, en primer lloc, l'encapsulament de l'amiant per aconseguir que es faci al més aviat possible.

Els possibles motius

Hi ha una sèrie de motius que poden explicar que el concurs hagi quedat desert. Entre ells, la gran exigència tècnica i econòmica dels plecs, haver inclòs la substitució d'elements de les cobertes amb amiant per garantir el compliment de les ITEs després de la retirada; la manca d'empreses especialitzades i la situació del mercat actual, amb una alta demanda de serveis tècnics d'enginyeria i construcció; la complexitat del procés, i el fet que no hi hagi referents en processos de desamiantat tant grans com el de Badia.

Els plecs es van elaborar en col·laboració amb l'Agència de Residus de Catalunya, l'organisme que atorga la subvenció de 4,5 milions per tot el procés de retirada de l'amiant. Van passar un període de 30 dies d'exposició pública europea per a al·legacions i esmenes, degut a la quantia del seu import, tràmit on el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya va presentar dues esmenes que es van recollir als plecs de condicions. No es va presentar cap altra al·legació. Tot i això, finalment no s'ha presentat cap empresa.  

L'encapsulat, en primer lloc

Per evitar que aquesta dificultat freni el procés de retirada de l'amiant, l'Ajuntament ha modificat el procés de licitació per treure a concurs, en primer lloc, els plecs de condicions per a la redacció del projecte d'encapsulat i la seva execució. D'aquesta manera, s'assegura que s'estabilitza l'amiant quan abans i es garanteix que no generi un efecte negatiu per a la salut de la ciutadania de Badia. L'encapsulat és un procés d'emprimació dels elements d'amiant que evita que es desprenguin fibres d'aquest material.

Al mateix temps que es fa l'encapsulament es treballarà en la redacció dels projectes i la contractació d'empreses per a la retirada de l'amiant. Així, es preveu que l'encapsulament s'iniciarà el 2023 i la retirada de l'amiant, entre finals de 2023 i principis de 2024.

Publicat el 16.11.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^