Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia, inclosa en la primera fase dels fons europeus Next Generation per a la rehabilitació d'habitatges en funció de l'eficiència energètica
Presentació dels acords per a acollir-se als fons europeus. Fotografia: Albert Canalejo / AMB
Les comunitats de propietaris de Badia del Vallès es podran beneficiar dels fons europeus Next Generation per a la rehabilitació d'habitatges en clau d'eficiència energètica, ja que Badia és una de les ciutats de l´Àrea Metropolitana que ha estat inclosa en la fase 1 dins dels polígons d'origen públic de la Corona Metropolitana de Barcelona. Les comunitats hauran de presentar projectes d'eficiència energètica i les subvencions podran arribar fins al 100% del total en funció de l'eficiència aconseguida. L'Ajuntament explicarà a les comunitats com aprofitar aquesta oportunitat en una reunió que tindrà lloc el 8 de març a la Biblioteca de Badia.

Els acords s'han signat aquest matí entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) del Govern d'Espanya, amb la presència de la ministra, Raquel Sánchez; la Generalitat de Catalunya; l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i el Consorci Metropolità de l'Habitatge (CMH). Per Badia del Vallès ha assistit a la reunió el tinent d'alcaldessa primer, Rafael Moya.  

Subvencions en funció de l'eficiència energètica

En l’àmbit dels polígons d'origen públic, com és el cas de Badia, s'actuarà en un total de 132 habitatges en una primera fase, amb una aportació d'1,2 milions d'euros.

Les comunitats de propietaris han de presentar projectes per a la millora de l'eficiència dels seus habitatges. En funció de l'eficiència energètica que s'obtingui un cop rehabilitat l'edifici, les subvencions podran anar des del 40% fins al 80% del total, amb un màxim de 21.400 euros per habitatge.

Els propietaris que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica podran accedir a ajuts de fins al 100% de l'import que els correspongui pagar per les obres de rehabilitació.

Amb aquesta subvenció s'evitarà que la situació econòmica dels propietaris impedeixi l'execució de les obres de rehabilitació per impossibilitat de fer front al pagament. Complementàriament a aquests ajuts, es facilitarà el finançament de les actuacions de rehabilitació a través d'entitats financeres.

A banda de les subvencions per a les obres de rehabilitació, la convocatòria preveu ajuts per a obres d'eficiència energètica en interiors d'habitatges, que poden arribar fins al 40% amb un màxim de 3.000 euros per habitatge.

Addicionalment, es preveuen ajuts per subvencionar la redacció dels llibres dels edificis, la inspecció tècnica d'edificis (ITE) i la redacció de projectes.

Així mateix, en determinades zones dins la Corona Metropolitana de Barcelona, segons el Pla Metropolità de Rehabilitació d'Habitatges, s'aprovaran procediments de concessió directa d'ajudes en tractar-se d'intervencions en àrees molt vulnerables que justifiquen el perfil social de les obres. En aquests casos, el CMH actuarà en qualitat d'òrgan gestor.

L'Ajuntament farà una sessió informativa, el 8 de març, per explicar com acollir-se a aquestes subvencions

La convocatòria preveu un sistema de concurrència no competitiva, per la qual cosa els edificis que presentin les sol·licituds primer tindran més possibilitats d'obtenir les subvencions en cas que s'exhaureixin els fons. Per això és molt important que les comunitats presentin projectes per aprofitar aquesta oportunitat. L'Ajuntament ha organitzat una sessió informativa per facilitar tota la informació a les Comunitats de Propietaris, que tindrà lloc el 8 de març a la Biblioteca de Badia.

Badia va dur a terme accions per aconseguir fons europeus fa gairebé 2 anys

El 24 de juny de 2021, l'alcaldessa de Badia, Eva Menor, es va reunir a Madrid amb el secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge del Govern espanyol, Francisco David Lucas, per conèixer com es distribuirien els fons europeus per a la rehabilitació d'habitatges i per presentar-li el projecte de rehabilitació de Badia. Llavors, l'alcaldessa ho va explicar en aquest vídeo.

×  
Reunió amb el secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge Reunió amb el secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge

Avui, 19 mesos després, Badia és una de les ciutats que es podran beneficiar dels fons europeus per a la rehabilitació energètica.

Publicat el 10.02.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^