Botó que mostra/amaga menú lateral
Badia retira l'amiant
Primera reunió informativa sobre el procés d'encapsulament de l'amiant
Primera reunió informativa sobre el procés d´encapsulament de l´amiant
L'Ajuntament de Badia va convocar ahir a la tarda a la Comissió de l'Amiant i als representants de les diverses formacions polítiques a la primera reunió informativa sobre el procés d'encapsulament de l'amiant. Segons es va indicar, els treballs d'encapsulament es dividiran en dos lots homogenis que es faran simultàniament, i l'Ajuntament convocarà a les comunitats de propietaris a reunions informatives durant aquest mes de març per explicar com es farà l'encapsulament.

A la reunió van participar Lluís Mallart, en representació de la UTE Badia ACM 2020 Tulpan, la Unió Temporal d'Empreses adjudicatària del procés de licitació dels serveis d'assistència tècnica per a la redacció del projecte i la direcció de les obres d'encapsulament, i Rafael Moya, tinent d'alcaldessa primer.

Dues comissions de seguiment

Rafael Moya, va informar els assistents que es crearan dues comissions de seguiment del procés d'encapsulament, una en què hi participaran veïns i una altra de caràcter més tècnic. Recordem que l'encapsulament és el procés en què s'impregna l'amiant amb un material que el recobreix per estabilitzar-lo i evitar que es disseminin fibres fins que es faci la retirada.

Lluís Mallart va explicar els acords de les reunions prèvies celebrades entre l'Ajuntament i la UTE adjudicatària. Segons va detallar, la seva funció és redactar la memòria i els plecs tècnics per a la licitació dels treballs d'encapsulament i, paral·lelament, faran mostrejos ambientals per actualitzar la informació sobre la degradació de l'amiant. També va avançar que demanarà a les empreses que s'encarreguin d'encapsular mostrejos durant i després del procés, per així poder tenir l'evolució durant aquests mesos.

Dos lots homogenis per a l'encapsulament

El representant de la UTE adjudicatària va explicar que, d'acord amb l'Ajuntament, i després de consultar-ho amb les empreses de treballs verticals, han decidit dividir en dos lots homogenis els edificis de Badia perquè consideren que és la opció més operativa per avançar en l'encapsulament de l'amiant.

Rafael Moya va subratllar que les premisses són que tot el procés es faci bé i que no quedi cap bloc desert. Per això, s'ha mantingut l'equilibri en els dos lots que sortiran a concurs perquè siguin homogenis.

Mallart va explicar que la UTE s'ha instal·lat en un local de Badia, al carrer Eivissa, 1, per seguir directament els treballs i per estar a disposició dels veïns i veïnes durant el procés d'encapsulament.

Respecte a l'evolució dels treballs, Mallart va indicar que creu que podrà presentar a l'Ajuntament la memòria de l'encapsulament durant la setmana vinent. Durant el mes de maig hauran finalitzat els plecs de contractació i es faran els mostrejos, dels dies 11 al 20 d'abril. Com es va fer durant la realització del Mapa de l'Amiant, s'enviaran les mostres a laboratoris francesos perquè els resultats siguin comparables.

Reunions informatives per a les comunitats de propietaris aquest mes de març

El tinent d'alcaldessa primer va anunciar que, a durant aquest mes de març, l'Ajuntament organitzarà sessions informatives a les comunitats de veïns per explicar la metodologia, quines accions i com es faran, i què poden fer els veïns per facilitar els treballs d'encapsulat.

Preguntats sobre una previsió d'inici de les obres d'encapsulament, Mallart va indicar que, segons el contracte, la seva empresa ha de lliurar a l'Ajuntament el plec de condicions tècniques de contractació en tres setmanes. Rafael Moya va ampliar la informació indicant que, paral·lelament, el consistori anirà preparant el plec de condicions administratives, en col·laboració amb la UTE, amb la previsió de poder-lo finalitzar una o dues setmanes després.

El tinent d'alcaldessa va explicar que, com les comunitats de propietaris reben la subvenció per a l'encapsulament en espècie, ja que no reben diners, sinó que s'hi fan els treballs, i tenint en compte que els edificis són un espai de propietat privada, cal que les comunitats donin permís a l'Ajuntament per a la realització de les obres. Requisits com aquests seran explicats amb més detall en les reunions informatives amb les comunitats de propietaris que es faran aquest mes de març.

Publicat el 03.03.2023
^