Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Presentació dels ajuts per a la rehabilitació de les comunitats de propietaris en clau d'eficiència energètica
Presentació dels ajuts per a la rehabilitació de les comunitats de propietaris en clau d´eficiència energètica
El director del Consorci Metropolità de l'Habitatge, José Antonio Artímez, i l'alcaldessa de Badia, Eva Menor, van explicar, dimecres passat, els ajuts per a la rehabilitació d'edificis en clau d'eficiència energètica a partir dels fons europeus Next Generation i dels quals es poden beneficiar les comunitats de propietaris de Badia. Els ajuts arriben a subvencionar fins al 80% del cost de les obres, en funció de l'estalvi energètic que s'aconsegueixi a l'edifici i, en cas de famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, poden arribar al 100%.

Eva Menor va explicar que és una oportunitat única per a la ciutat, ja que mai s'han ofert ajuts per a la rehabilitació energètica amb condicions tan avantatjoses. A més, les persones propietàries que redueixin el consum energètic dels seus edificis aconseguiran estalviar en la climatització de les llars, reduint les factures d'electricitat i gas natural, un estalvi que cal valorar a l'hora de quantificar el cost de les obres.

El director del Consorci Metropolità de l'Habitatge va subratllar que “és la convocatòria més potent que s'ha ofert”. La part dels fons europeus Next Generation que gestiona el seu organisme correspon als municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, excepte la mateixa ciutat de Barcelona, i està dotada amb 100 milions d'euros fins a l'any 2026. Les subvencions que compleixin els requisits de la convocatòria s'atorgaran seguint l'ordre de sol·licitud. Artímez va posar en valor que, a Badia, s'ha treballat molt per preparar projectes de rehabilitació que ara es poden fer servir com a base per preparar les sol·licituds.

Subvenció en funció de l'estalvi energètic

Com va explicar, el percentatge de subvenció s'atorga en funció de l'estalvi energètic que aconsegueixin les obres. Així, el percentatge màxim de subvenció seguiria aquest esquema: 

Estalvi energèticPercentatge màxim de subvenció
del 30 al 45%40%
del 45 al 60%65%
més del 60%80%

Cal destacar que, sempre que s'assoleixi l'estalvi energètic indicat, se subvencionaran totes aquelles obres de rehabilitació de l'edifici que es facin, ja siguin millores en façanes, cobertes, patis, finestres, etc.

També va incidir que, a diferència d'altres convocatòries, en aquest cas l'IVA de les obres és subvencionable, les subvencions rebudes no tributen en l'IRPF i la part de les obres que no estigui subvencionada es pot desgravar a l'impost de la renda fins a un 60%.

L'alcaldessa va subratllar que és una decisió que han de valorar les comunitats de propietaris, tenint en compte que aconseguiran reduir els consums de gas i electricitat i que revaloraran les seves propietats, amb unes condicions molt avantatjoses, ja que els percentatges de subvenció que s'ofereixen ara difícilment es tornaran a repetir.

Eva Menor va posar a disposició dels veïns l'Oficina Local de l'Habitatge de l'Ajuntament, per ajudar-los en tot allò que necessitin.

Oficina Local d'Habitatge de Badia del Vallès
Edifici El Molí - Av. Costa Blava, s/n
08214 Badia del Vallès
Tel.: 937 182 216
Correu electrònic: badia.olhabitatge@badiadelvalles.net

Pots consultar el fullet explicatiu sobre els ajuts que ha editat el Consorci Metropolità de l'Habitatge en el document adjunt.

Fullet del Consorci Metropolità de l'Habitatge

Fullet del Consorci Metropolità de l'Habitatge

Fitxer: FulletConsorciMetropolitaHabitatge.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 634.19 kB

També ha creat un web amb explicacions sobre els ajuts. El pots consultar a http://comacasaenlloc.cat/.

Publicat el 11.03.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^