Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Cloenda de la XIV edició de la Festa de la Llengua Materna
Ennatu Domingo, a la presentació del seu llibre Fusta d'eucaliptus cremada

Dijous, a la Biblioteca Vicente Aleixandre, Ennatu Domingo va presentar el seu llibre Fusta d'eucaliptus cremada, la seva primera novel·la autobiogràfica. L'autora, politòloga que treballa actualment a Brussel·les, va parlar de les seves vivències i va respondre les preguntes del públic que omplia la sala polivalent de la biblioteca. Temes com el racisme, la pobresa, els orígens, la identitat, la llengua, l'adopció, el paper de la dona i l'educació, van tenir molt protagonisme. L'alcaldessa de Badia, Eva Menor, va cloure l'acte i a continuació, l'autora va signar el llibre, que es podia comprar a la biblioteca, a tothom que li ho va demanar.

Amb la presentació de Fusta d'eucaliptus cremada, finalitza la commemoració d'enguany del Dia Internacional de la Llengua Materna, que ha acollit activitats com el concurs sobre l'exposició de Voluntariat per la llengua Quan parles fas màgia; les frases en diferents llengües maternes de la població del Pinta la llengua; el clubs de lectura sobre els llibres Mira'm als ulls, de Míriam Hatibi i sobre L'aigua del Rif, de Montse Flores; el col·loqui conduït per Artur Noguerol sobre Migració i Identitats Plurals i l'hora del conte amb Tres contes del món, a càrrec de Rah-mon Roma.

A banda d'aquestes activitats, els centres educatius han organitzat també activitats per a l'alumnat, sobre diversitat lingüística. Aquí podeu veure les activitats de l'INS Federica Montseny: https://serveiseducatius.xtec.cat/vallesoccidental7/general/el-dia-de-les-llengues-maternes-a-linstitut-federica-montseny/

Els infants del programa Hi havia una vegada van actualitzar l’Arbre de les llengües de Badia que hi ha a la biblioteca i van participar en la confecció del vídeo La meva paraula preferida, juntament amb l'alumnat dels cursos de català del Servei Local de Català i altres persones que van enviar les seves gravacions. El vídeo es va realitzar en col·laboració amb la Fundació Oreneta del Vallès i el pots veure a continuació.

×  
La paraula preferida La paraula preferida

La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovada per la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i neix en record dels estudiants i activistes pakistanesos que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia quan es manifestaven a Dhaka (actualment Bangladesh) en favor de la seva llengua, el bangla.

Publicat el 13.03.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^