Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia, un dels 224 municipis amb restriccions d'aigua per l'activació de la fase d'excepcionalitat per sequera
Badia, un dels 224 municipis amb restriccions d´aigua per l´activació de la fase d´excepcionalitat per sequera
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha activat la fase d'excepcionalitat del sistema Ter-Llobregat i de l'aqüífer del Fluvià. Aquesta mesura afecta 224 municipis, entre ells Badia del Vallès. Així doncs, són d'aplicació obligatòria al nostre municipi les restriccions recollides a la fase d'excepcionalitat a causa del descens de les reserves d'aigua.

Queda prohibit el reg de zones verdes, es redueix l’ús d'aigua per a usos agrícoles, industrials i lúdics, i se'n limita el consum total a la població a l'equivalent a 230 litres per habitant i dia. Cal indicar que aquest topall de consum inclou també els consums de les instal·lacions i equipaments municipals. Aquesta decisió s'ha pres pel baix nivell de les reserves d'aigua, que no arriben al 30% de la capacitat total, a causa de la manca de pluges.

A continuació, expliquem aquestes prohibicions. Queda prohibit el reg de jardins i zones verdes, públics i privats, excepte en aquests casos:

Reg que eviti la mort de l'arbrat i de les plantes
Aquesta obligació implica a les comunitats de propietaris que cuiden jardins, que hauran de regar únicament amb regadora. Està totalment prohibit l’ús de mànegues d'aigua per regar directament les plantes, només es podrà emprar per omplir la regadora, o es podrà regar mitjançant el sistema gota a gota i a les hores de menor insolació, de 20 a 8 hores). La Policia Local comprovarà que només es rega amb regadora i, en cas contrari, procedirà a denunciar la persona infractora.

Reg dels Horts Urbans de Badia del Vallès
Està permès, però es redueix un 40% el consum d'aigua destinada al rec. L'Ajuntament prendrà les mesures oportunes per garantir que es compleix amb aquesta limitació.

Rec de la gespa només per a esports federats
El reg de la gespa només està permès per a esports federats, sempre que es faci servir una dotació inferior a 450 m3/ha/mes. El servei d'Esports de l'Ajuntament ja ha pres les mesures oportunes per garantir que el consum d'aigua estigui dins d'aquests nivells màxims.

Reompliment de les piscines
L’ús d'aigua a les piscines queda limitat al reompliment parcial per reposar les pèrdues d'aigua per evaporació. En el cas de Badia, com les noves piscines ja es van omplir molt abans de les restriccions per la sequera, es poden acollir a aquest reompliment parcial.

No està permesa la neteja de carrers, façanes i altres elements urbans amb aigua potable
Els serveis municipals poden utilitzar aigua regenerada per a la neteja de carrers i aigua no potable del freàtic sempre que estigui garantida l'aigua per l'abastament domiciliari.

Neteja de vehicles, només en establiments amb sistemes de recirculació o per a neteja d'elements de seguretat
La neteja de qualsevol vehicle queda limitada als casos següents:

  • Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació.
  • Fora dels establiments comercials, es permet únicament la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l’ús d'esponja i galleda. Sempre amb el mínim ús d'aigua possible.

Pots trobar més informació en aquest enllaç.

Resum de les restriccions per sequera.

Publicat el 22.03.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^