Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
11 sessions informatives a les Comunitats de Propietaris a partir de dilluns vinent sobre l'encapsulament de l'amiant i les noves preses de mostres ambientals
Reunió a la Comissió de l'Amiant
El tinent d'alcaldessa primer, Rafael Moya, i Lluís Mallart, representant de la Unió Temporal d'Empreses Badia ACM 2020 Tulpan, adjudicatària del procés de licitació dels serveis d'assistència tècnica per a la redacció del projecte i la direcció de les obres d'encapsulament, van explicar, ahir, a la Comissió de l'Amiant, les properes passes per encapsular l'amiant abans de la seva retirada definitiva.

Rafael Moya va anunciar que, a partir de la setmana vinent, l'Ajuntament farà 11 sessions conjuntes, cadascuna per a unes 7 comunitats de propietaris, per explicar-los el procés d'estabilització d'elements d'amiant a través de l'encapsulat i la presa de mostres ambientals. Lluís Mallart va explicar com es faran nous mostrejos ambientals abans, durant i després de l'encapsulament, per controlar l'evolució de la degradació de l'amiant. Recordem que l'encapsulament consisteix en una emprimació dels elements d'amiant per evitar que vagin desprenent fibres a l'atmosfera fins que siguin retirats definitivament.

Reunions informatives, a partir de dilluns
Rafael Moya va indicar que, a partir de dilluns de la setmana vinent, l'Ajuntament farà una sèrie de presentacions conjuntes, cadascuna per a les persones propietàries de pisos en unes 8-10 comunitats, per informar-los sobre les passes a seguir per a l'encapsulament de l'amiant i sobre els nous mesuraments ambientals que es faran a les comunitats abans, durant i després de l'encapsulament, per controlar la degradació de l'amiant.

Reunions de dilluns, 27 de març
Dilluns 27 es faran dues reunions informatives, a les 18 i a les 19 hores. Els punts on es faran les reunions estan indicats en els cartells que adjuntem a continuació.

Cartell de la reunió del dia 27 a les 18 hores

A la reunió de les 18 hores estan convocades les persones propietàries de pisos a les comunitats d'Av. Burgos, 1, 3, 8, 10, 12, i d'av. Costa Brava 14, 16 i 18.

Cartell de la reunió del dia 27 a les 19 hores

A la reunió de les 19 hores estan convocades les persones propietàries de pisos a les comunitats d'Av. Costa Brava, 1, 3, 5, 7, 9, 11 i 13.

Reunions de dimarts, 28 de març
Dimarts, 28 també tindran lloc dues reunions informatives. Trobaràs les ubicacions de les reunions als cartells informatius que adjuntem

Cartell de la reunió del dia 28 a les 18 hores


A les 18 hores, estan convocades les persones propietàries de pisos a les comunitats de Mallorca, 1 i 3; Av. Costa Blava 2, 4, 6 i 8; Eivissa 1 i 3, i Menorca, 2, 4, 6 i 8.

Cartell de la reunió del dia 28 a les 19 hores


A les 19 hores, les persones propietàries de pisos a les comunitats d'Eivissa, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14 i 16.

De la resta de reunions, t'informarem en breu.

La primera tanda de mesuraments tindrà lloc el mes d'abril. El primer tinent d'alcaldessa va explicar que tot el procés, que finalitzarà amb la retirada de l'amiant ja està avançant “a bon ritme” i que la prioritat és “que no s'aturi”.

Intervencions “d'especial utilitat i interès públic”
Segons va explicar Rafael Moya, per facilitar tot el procés de retirada de l'amiant i d'acord amb l'Agència de Residus de Catalunya, l'Ajuntament declararà les actuacions als edificis com a “intervencions d'especial utilitat i interès públic”. D'aquesta manera, les comunitats de propietaris no hauran de demanar subvencions per a poder acollir-se a l'encapsulament i retirada de l'amiant i tot el procés serà molt més senzill. Només caldrà que, per acord de junta de propietaris, es doni permís a l'Ajuntament per fer els treballs.

El representant de l'Ajuntament també va explicar que s'està programant una reunió amb l'autoritat laboral per coordinar l'elaboració dels plans de treball a totes les comunitats. Segons va explicar Rafael Moya, “volem avançar-nos perquè tot estigui preparat i que no hi hagi cap entrebanc un cop s'iniciïn les obres”.

El primer tinent d'alcaldessa va indicar que s'encapsularà l'amiant per ambdues bandes, d'aquesta manera “guanyem en seguretat, qualitat i salut”, va concloure. Durant l'encapsulat, es retiraran els elements d'amiant que no estiguin ben assegurats o trencats.

Nous mesuraments
Lluís Mallart va explicar que la prioritat és finalitzar el projecte i que ha acordat amb l'Ajuntament fer preses de mostres ambientals a totes les Comunitats de Propietaris per conèixer l'evolució en la degradació de l'amiant. Mallart va posar en valor la decisió d'encapsular la part interior i també la part exterior dels elements d'amiant “per protegir els espais comuns”. Pel que fa a les cobertes, l'actuació que es farà fins a la seva retirada és el sanejament del seu interior mitjançant aspiració.

Publicat el 24.03.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^